Bankalara siber saldırı düzenlendi

Bankalara siber saldırı düzenlendi

Türkiye’nin son 10 gündür ‘tarihin en yoğun siber saldırısı‘yla karşı karşıya olduğu, bu nedenle birçok bankanın web sitesine ve mobil uygulamalarına erişim sağlanamadığı belirtildi.

SALDIRIYI ANONYMOUS YAPIYOR

14 Aralık’tan bu yana süren siber saldırıların arkasında Ankara ile Moskova arasındaki ‘uçak krizi‘nden dolayı Rus hackerler olduğu iddia edilmişti. Ancak uluslararası hacker grubu Anonymous, ‘IŞİD’e destek verdiği ve örgütle petrol ticareti yaptığı‘ iddiası nedeniyle dün Türkiye’ye savaş açtığını duyurmuş ve siber saldırıları üstlenmişti.

Türkiye’nin internetteki imzası olan ‘tr‘ ile biten bütün internet sitelerine yönelik siber saldırılardan devlet kurumlarının yanı sıra bugün de bankalar ve noterler etkilendi.

Başta Garanti, Akbank, Ziraat ve İş Bankası olmak üzere birçok bankanın web sitesi, mobil uygulamaları, POS cihazları ve ATM’si belli sürelerle devre dışı kaldı.

Bankalara siber saldırı düzenlendi

BAKAN ODTÜ'YÜ SUÇLADI

Ulaştırma, Havacılık ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, dün yaptığı açıklamada Türkiye'nin hedefi olduğu büyük siber saldırıyla ilgili olarak, ODTÜ'deki sunucuyu BTK bünyesine almak istediklerini ancak ODTÜ'nün vermediğini söylemişti:

"Hatta bize dava açtılar. Peki kalsın ama önlemler konusunda ortak hareket edebilmeli, böyle saldırı anlarında işbirliği yapabilmeliyiz en azından. Bu saldırıda gördük ki ODTÜ yeterli önlemi almamış. Artık böyle saldırılar gündelik hayatın parçası haline geliyor; her an her yerden saldırı yapılabilir. O yüzden önlemlerimizi de sürekli almalı, sürekli güvenlik seviyemizi yüksek tutmalıyız. Konu çok ciddi"

Bankalara siber saldırı düzenlendi