MSB'den Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklama
İHA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop, Bakanlık'ta bir basın toplantısı düzenledi.

Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklama yapan Aktop yaptığı açıklamada, ABD ile Türkiye arasındaki mutabakat kapsamında, PKK/YPG’nin belirlenen güvenli bölge dışına çekilmesi, ağır silahlarının toplanması ve tahkimatların tahrip edilmesi için öngörülen 120 saatlik sürenin devam ettiğini ancak ek süre vermeyeceklerini bildirdi.

"22.01'DE TERÖRİSTLERİ ETKİSİZ HALE GETİRECEĞİZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, "22.01'de teröristle karşılaşırsak etkisiz hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.

MSB'den Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklama

775 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Başladığı günden itibaren öldürülen teröristlerle ilgili de bilgi veren MSB, "Barış Pınarı Harekatı kapsamında toplamda 775 terörist etkisiz hale getirildi." şeklinde bir açıklama yaptı.

MSB'den Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklama VİDEO

MSB'den Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklama

"BÖLGEDEN 136 ARAÇ ÇIKTI"

MSB, "Mutabakat çerçevesinde YPG/PKK'lı teröristlerin bölgeden çıkarılmasına ilişkin süreç yakından takip ediliyor. Bölgeden 136 araç çıktı."

Ayrıca yapılan başka bir açıklamada MSB, "TSK tarafından güvenli bölgenin tesisine yönelik mutabakata tam uyulurken YPG/PKK'lı teröristlerce şu ana kadar 42 taciz/ihlal yapıldı. Taciz ve ihlallere karşı meşru müdafaa hakkımız daima geçerlidir. Yapılan ihlal ve tacizler ABD ile anlık olarak paylaşılmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Yarbay Aktop, Barış Pınarı Harekatı başlangıcından bugüne kadar toplam 7 askerin şehit olduğunun altını çizen Yarbay Aktop, harekat bölgesinde görev yapan 90 askerin yaralandığını belirtti.

MSB'den Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklama

"ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ"

Yarbay Şebnem Aktop, “Kahraman ve fedakâr Mehmetçik; Barış Pınarı Harekâtı'nda azim ve kararlılıkla mücadele etmektedir. Bu mücadelede en büyük güç ve motivasyon kaynağı, asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasıdır. Kadirşinas milletimiz, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında olduğu gibi bu harekâtta da daima Mehmetçiğin yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu vesileyle aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)