Barzani: Peşmerge 48 saatte Kobani'de

mesut barzani

Al Jazeera'ye bilgi veren ve isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir KDP yetkilisi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin peşmerge güçlerinin 48 saat içinde Kobani'ye ulaştırılması talimatı verdiğini söyledi. Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, peşmergenin destek için Kobani’ye geçişine yardımcı olduklarını açıklamıştı.

PYD: PEŞMERGE İÇİN KONUŞMADIK

PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah ise Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada Kobani’ye şu ana kadar peşmergelerin gelmediğini söyledi.

Kobani’ye saldıran IŞİD güçleriyle mücadele eden PYD’nin Eşbaşkanı Asya Abdullah, Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada, peşmerge güçlerinin şu ana kadar Kobani’ye girmediğini söyledi. Kaç peşmergenin Kobani’ye gireceği ya da girişin nasıl olacağı yönünde şimdiye kadar kendileriyle bir temasta bulunulmadığını da ekledi.

Abdullah, Kuzey Irak Kürt yönetiminin silahlı gücü olan peşmergelerin Kobani’ye gelmesine ve IŞİD’e karşı savaşlarında kendilerinin yanında yer almasına nasıl yaklaştıkları sorusunu ise “Şu an bu konu gündemimizde yok” diye yanıtlandı.