Barzani Şengal Dağı’nda basın toplantısı düzenledi

BARZANİ

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, bugün Şengal Dağı’nda basın toplantısı düzenledi.

PEŞMERGE 48 SAATTE IŞİD'DEN TEMİZLENDİ

"Bu zafer dünyaya bedel" ifadesini kullanan Barzani, Peşmerge Güçleri’nin 48 saat içinde 3 bin kilometrekare alanı IŞİD’den temizlediğini belirtti.

"UZMANLAR ŞAŞKINA DÖNDÜ"

Şengal Operasyonu’nun planlanan süreden önce sonuçlandığını söyleyen Barzani, "Dünya ve askeri uzmanlar bu başarı karşısında şaşkın durumda" dedi.

Barzani Şengal Dağı’nda basın toplantısı düzenledi

Kayıtsız şartsız IŞİD’i bu topraklardan atmaya hazır olduklarını aktaran Barzani, "Irak Hükümeti veya Musul halkının kenti kurtarmaya yönelik bir planları olursa, bunu değerlendiririz" diye konuştu.

Barzani'nin Şengal'deki basın toplantısı (Kürtçe) İZLE

"EZİDİ HALKI TEKRAR EVLERİNE DÖNECEK"

IŞİD’lilerin Musul ve Irak’ın diğer bölgelerine kaçtığını ifade eden Mesud Barzani, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu savaşta koalisyon güçlerinin hava desteği oldukça önemliydi. IŞİD başka yerde, başka şekilde ortaya çıkabilir.Bundan dolayı daha fazla güç ve yardıma ihtiyacımız var. Bölge IŞİD’in döşediği mayınlardan temizlendikten sonra Ezidi halkı tekrar evlerine dönecek."

OPERASYONU BARZANİ YÖNETTİ

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, Şengal’i (Sincar) kurtarma planının Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani tarafından hazırlandığını ve operasyonun bizzat kendisi tarafından yönetildiğini söyledi.

Barzani Şengal Dağı’nda basın toplantısı düzenledi

Fazıl Mirani, Rudaw'a yaptığı açıklamada Şengal Operasyonu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

2 PEŞMERGE HAFİF YARALI

Operasyona Peşmerge Güçleri ve gönüllülerin katıldığını belirten Mirani, YPG/PYD’ye bağlı 150 kişilik bir savaşçı birliğinin de peşmergeden sonra bölgeye geldiğini söyledi. Çatışmalar boyunca kayıp verilmediğini belirten Mirani, sadece 2 peşmergenin hafif yaralandığını ifade etti. Fazıl Mirani, IŞİD’in Irak’tan çıkıp Suriye’ye geçeceğini öngördüklerini söyledi.

Yezidi kadın vekil halkı için ağlayarak yardım istedi haberi

Barzani Şengal Dağı’nda basın toplantısı düzenledi