Başbakan Binali Yıldırım Uşak'ta
ensonhaber.com

e

Başbakan Binali Yılıdırm, Uşak halkıyla buluşarak önemli açıklamalarda bulundu.

"DOĞU TERÖRE KARŞI TEK YÜREK OLDU"

"Erdoğan için değil, her doğan için bu sisteme ihtiyacamız var. Dün Siirt, Bitlis'teydim, herkes kahrolsun PKK diye bağırıyor. Ama artık vatandaşlarımızı doğuda da tek yürek olmuş. Teröristler de kaçacak delik arıyorlar. Biz de enselerindeyiz. Kaçacak delik arıyorlar. Geleceğimiz, tek bayrak, tek devlet için 'Evet' diyelim."

"Yatırımlar daha da hızlanacak, üretim artacak, yeni iş aş imkanları ortaya çıkacak. Güçlü Türkiye'ye hazır mısınız Uşak? Değişime hazır mısınız?"

Başbakan: Bu milletle hiç kimse bilek güreşi yapamaz VİDEO

"KADINLAR MUTLUYSA ÜLKE DE MUTLUDUR"

"Bakın Türkiye ekonomik krize girdiğinde ilk kadınlar çekiyor. Terörizme de en çok kadınlar çekiyor. Eğitimde de en fazla kadınlar etkileniyor. Eğer kadınlar bu ülkede mutluysa ülke de mutludur.

Ekonomiyi büyüttük. Kadınların iş hayatında, eğitim hayatında daha fazla yer almasını sağladık. Bugün sağlıkta çalışanların yarısı kadın. İşte Türkiye'nin geldiği yer bu. AK Parti olarak kadınlarımızın daha fazla siyasette yer almasını sağlıyoruz. Bu yaptıklarımız bir lutüf değil, bir görev.

"CHP GENÇLERİ YOK SAYIYOR

Uşak'ın gençleri! Türkiye'nin her ilinde üniversite açtık. Bugün 182 üniversite açtık. İşte hizmet! 2016 yılında Uşak'a üniversite açtık mı? Açtık. Öğrencilere destek olduk.

Bu değişiklikle en fazla size gelecek Gençler. Değişiklik gelirse 18- 25 yaş arasındaki bütün gençlerimiz aday da olup seçilebilecekler. İster meclis üyesi, kaymakam olabilecek. CHP HDP karşı çıkıyor. CHP bir yandan engel oluyor bir yandan olsun istiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? CHP gençleri yok sayıyor. Gençler sizi yok sayan 'hayırcı' zihniyete cevap verecek misiniz?

"BU ZİHNİYETLE BİR YERE GİDİLMEZ"

Emekli olmak için ister cumhurbaşkanı, başbakan, işçi ol 25 sene çalışmak gerekiyor. primini ödeyeceksin. Bir de 20 sene bekleyeceksin. Bunlar yalan söylüyor. Seçme hakkına sahip olacak 9 milyon genç kız, bunlar sizi yok sayıyor. Kızlara kafasında yok sayıyor. Bunlar 1930 model. Bu zihniyetle bi yere gidilmez.

Benim genlerim bu cevabı verir, Siz hakkınıza sahip çıkın cevabınızı verin. CHP bu sisteme 'hayır' diyor, ancak neden dediğini anlamadım.

Ne değişiyor diye okumamaış adam. Aynen bozuk plak gibi. Dönüyo dönüyor aynı şeyler. Bunlar bozuk saati bile arattırmaya başladılar. Bunlar hep darbeden bir taraftan tutundu. Bunlar atıp duruyorlar. Bunlar hiç sorumluluk almadılar. Bunlar bizim sorumluluklarımız alsalardı kaçar giderlerdi.

TÜRKİYE'YLE UĞRAŞANLAR 'HAYIR' DİYOR

Gel meydana kardeşim. Uşak'a gel Uşak'a! Her gün akla gelmeyen iddialar... Biraz ağır ol ağır! SSK müdürlüğü yapmış olan kişinin marifetlerini gördük.

CHP HDP hayır diyor. FETÖ, terör örgütü, bazı ülkeler Türkiye'yle uğraşan herkes 'Hayır' diyor. Milyonlarca CHP'li kardeşim bu hedefleri gölgeliyorsun. Millliyetçilik adında maskeli milliyetçiler var. MHP'li kardeşlerim, PKK'yla aynı safhada duranlara cevap verirler inşallah. Türkiye'nin geleceği, daha güzel günler için, Türkiye'nin terörle mücadelesinde daha başarılı olması için 'Evet' diyoruz.

16 Nisan'a kadar durmak yok. Kapı kapı dolaşacağız. Bütün vatandaşlara bu işin doğrusunu anlatacağız. Bunların 'neden' hayır dediğini anlatacağız. Bu memleket meselesidir.

14 YILDA 4,5 KATRİLYON HARCADIK

Memleket için hayalden gerçeğe dönüştürdüğümüzü görüyorsunuz. Biz meydanlara gelip, seçimden sonra kaçanlardan değiliz. 14 yılda 4,5 katrilyon yatırım yaptık. Konutlar işler pırıl pırıl olmuş. Helali hoş olsun. 47 milyon da ihracat yapılıyordu. 251 milyon dolara çıkmış.

HIZLI TREN UŞAK'TAN GEÇECEK

Ankara- İzmir Hızlı treni Uşak'tan geçecek. Doğalgaz olur da tren olmaz mı hayırlı uğurlu olsun!"