Başbakan Davutoğlu TOBB İstişare Kurulu Toplantısı'nda

davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da katıldığı TOBB'un İstişare Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu, konuşmasında dün yapılan HSYK seçimlerine de değindi.

YARGI MENSUPLARI DÜN ÇOK GÜZEL MESAJ VERMİŞTİR

Davutoğlu, HSYK seçimleriyle ilgili, "Dün yargı mensupları kullandıkları hür iradeyle çok güzel mesaj vermiştir. HSYK'da yapılan bu demokratik seçim dolayısıyla kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'Yİ KAOSA SOKAMAYACAKLAR

Davutoğlu'nun konuşmalarının satır başları;

"Birileri ülkeyi şu veya bu bölge diye bölmeye çalışıyor. Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar var. Türkiye'yi hiçbir zaman kaosa sokamayacaklar.

DEVLET HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALMAYA KARARLI

Ne yaparlarsa yapsınlar, kamu düzenini zaafa uğratamayacaklar. Devlet her türlü tedbiri almaya kararlıdır. Kobani bizim için tarihi bir mirastır. Suriye'deki olayları bahane ederek Türkiye'de olay çıkaranlara sesleniyorum. Kobani'den gelenlere sahip çıkan biziz.

KİM NE YAPARSA YAPSIN KALKINMA HAMLELERİ DEVAM EDECEK

Bu yapılan vandalizmin hedefi, sadece Kobani değil çözüm süreciyle doğu ve güneydoğu'daki kalkınmaları engellemek. Kim ne yaparsa yapsın kalkınma hamleleri devam edecek.

ORTAK VİCDANIMIZIN EN TEMEL SEMBOLLERİ BU SALONDA BULUNUYOR

Bu noktada ortak vicdanımızın en temel sembolleri aslında bu salonda bulunuyor. Ahi evran haftası nedeniyle oda temsilcilerimizle birlikteydik. Ben de bir esnaf çocuğuyum. Çocukluk ve gençlik yıllarında Türkiye'nin her yerinden gelen esnaflar Mahmutpaşa'daydı. Babamın çok derin dostlukları oldu. Anadoluda nereye gitsem rahmetli babamla alışveriş yapan baba dostlarını görüyorum.

TÜRKİYE'NİN AYAĞA KALKMASINDAN RAHATSIZ OLANLAR HAREKETE GEÇTİLER

Şimdi bakınız son yaşananlar nasıl bir konjonktür içinde gelişti. 2013 Mayısı'nda IMF'ye borçların ödendiği, ekonomik ivme kazandığı günlerde önümüzde üç seçim olduğunu herkes biliyordu; mahalli, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler. Türkiye'nin ayağa kalkmasını, çevresindeki bölgeleri de büyük çınarının altında barındırabilmesini sağlayacak güç haline gelmesinden rahatsız olanlar harekete geçtiler.

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN CİDDİ BİR GAYRET SARF ETTİK

Gezi olayları etrafında ciddi bir şekilde kutuplaşmayı tahrik eden bir süreç yaşandı. 17-25 Aralık olayları 30 mart seçimlerini ipotek alma çabasına dönüştü. Daha sonra cumhurbaşkanlığı seçimini de suhuletle demokratik bir olgunlukla yaşadık ve tarihimizde ilk defa halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı ile yeni bir döneme başladık. Ve bendeniz bu hükümetin kurulma aşamasında da, milli birlik ve beraberliğe vurguda bulunarak, bir ortak zemini oluşturmak için ciddi gayretler sarf etmeye çalıştık.

KARGAŞA ORTAMI YARATILMAYA ÇALIŞILDI

Çözüm süreciyle ilgili ciddi ivme kazanmıştık, mekanizmasını bakanlar kuruluyla esasa bağlamıştık, çok ciddi bir momentum oluşmuştu. Suriye'deki bütün dostlarımıza akrabalarımıza yardım edebilmek kastıyla tezkere çıkardık. Toplumda iyimser bir beklenti içindeyken, maalesef yaşanan olaylarla gerçek anlamda toplumsal kargaşa ortamı yaratılmaya çalışıldı.

ŞİMDİ HESAP SORMA VAKTİDİR

Kobani bahane edilerek yapılan bu vandalizmde bu terör faaliyetlerinde 33 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2 polisimiz şehit oldu. Şimdi sormak vaktidir. Hüseyin Hatipoğlu'nun kızı Yaren'in yetim kalmasına sebep olan bu vahşi alçakça saldırılar niye yapıldı? Ahmet Akif'i Sena'yı yetim bırakanlar neyi hedeflediler?

HEDEFLENİLEN ŞEY DEVLET OTORİTESİYDİ

Bu yolla Kobani'ye mi yardım ettiler? Suriye'deki zulmü neredeyse kendi halkına karşı yapanlar bilsinler ki Türkiye'yi hiçbir zaman bu kaos sarmalının içine sokamayacaklardır. Birisi kamu binaları... Okullar ambulanslar kütüphaneler ve müzeler. Burada hedef edinilen şey devlet otoritesiydi.

NE YAPARLARSA YAPSINLAR KAMU DÜZENİ ZARARA UĞRAMAYACAK

Şimdi ben buradan sesleniyorum, ne yaparlarsa yapsınlar kamu düzeni zararauğramayacaktır. Devlet her türlü tedbiri almaya kararlıdır. Bu konuda en ufak ihmal ve zaaf söz konusu olmayacaktır. Yine şu toplantının kendisi, bölgeden gelen oda sendika temsilcilerimizle şu mesajı veriyoruz, sizler bu odanın sendikaların üyelerini hedef almışsanız, biz de şu mesajı veriyoruz, iş adamlarımızın esnaflarımızın ortak mesajı, bu toplumsal omurganın kırılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz mesajıdır. Nasıl Ahi Evran'ın kardeşliği bizim iş ahlakımızın temeliyse, kardeşlik tohumu da ebediyen korunacaktır."