Başbakan Davutoğlu'nun Afyonkarahisar konuşması

Başbakan Davutoğlu'nun Afyonkarahisar konuşması

Başbakan Davutoğlu, Afyonkarahisar'da AK Parti 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Emine Ülker Tarhan'ın istifasıyla ilgili ilk kez açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Tarhan'ın istifa yazısındaki CHP eleştirilerine yönelik ''Altına imzamı atarım'' diyerek şu şekilde konuştu;

"4 UNSURUN ALTINI ÇİZİYORUM"

''Emine Ülker Tarhan'ın istifa yazısındaki CHP detayı. Altına imzamı atarım. 4 unsurun altını çiziyorum. Sorumsuz çağrılar, tutarsız söylemler, belirsiz politikalar, halktan kopuk muhalefet anlayışı... Elhak doğru. Sorumsuz çağrılar (Kobani olaylarında nasıl sorumsuz çağrı yaptıklarını cümle alem biliyor.) Belirsiz politikalar (Kılıçdaroğlu'nun politikası belli değil. Mesela Kobani nerde diye soruyorlar Kobani Suriye'de bir şehir diyor.) Halktan kopuk iktidar anlayışı demiş. Doğru. Biz bir taraftan vandallarla uyuşturucuyla mücadeleye giriştik. Biz halktan kopmadık hiçbir zaman da kopmayacağız.''

Ahmet Davutoğlu: Emine Ülker Tarhan haklı İZLE

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

''Bu istişare toplantısı, ortak vicdanlarımızın toplandığı bir istişare mekanizmasıdır, en geniş ortak akıl platformudur. Biz yürümeye başladığımızda sağımızdaki, solumuzdaki kardeşlerimiz, dava arkadaşlarımızla tek bir vücut tek bir ruh olarak yürürüz.

''MARTİN LUTER KİNG OLMASAYDI OBAMA BAŞBAKAN OLMAZDI''

Gandi ve Martin Luter King'in kararlı duruşları tarihte derin bir iz bırakmıştır. Martin Luter King olmasaydı Obama şu anda ABD'nin Başkanı olamazdı galiba.

''AK PARTİ KRİZE GİRECEK PARTİ DEĞİLDİR''

Biz AK Parti yürüyüşlerin neferleriyiz. Hz. İbrahim'den Mandela'ya kadar bütün kahramanları unutmayarak davamıza devam edeceğiz. AK Parti konjektürel şartlarda krize girecek bir parti değildir. Milli olan ve evrenseli birleştiren hareketlerden biri olacaktır hareketimiz. AK Parti hem milli hem evrensel bir harekettir.

AK Parti yeni bir inşa sürecinde herhangi bir parti olmadığını sıradan bir hareket olmadığını göstermiştir. Beklediler ki AK Parti türbülansa girsin ama hiç bir zaman istedikleri olmasın.

''BRE GAFİLLER KÖKÜ TARİH OLANIN KURUTULMASI MÜMKÜN MÜ?''

Bundan sonra kimseye muhtıra veremeyecek. Son muhtıranın karşısında kaya gibi duran bir AK Parti vardı. Bre gafiller kökü tarih olanın kökü millet olanın kurutulması mümkün mü? Biz Kerbela'da insanlık onuruna yürüyenlerin yolunda yürüyoruz, istiklal orduların izinden yürüyoruz bizi durdurmak mümkün mü?

''MİLLET SANDIKTA CEVABINI VERDİ''

Olmayınca uluslararası medya kuşatma harekatına girdi. Davos'taki onurlu duruşumuzu cezalandırmak için uluslararası güçler devreye girdi. Eksen kayıyor, Türkiye nereye gidiyor dediler. Gezi'de bütün tahrikler yapıldı, uluslararası güçler harekete geçti ama sonuç alamadılar. Seküler görünümlü olaylarla beklediğini alamayanlar daha dindar 17 - 25 Aralık gibi girişimleri devreye soktular. Ona da direndik. Millet sandıkta bunlara cevabını verdi. Küçük fireler dışında hareketimiz sıyrıldı.

EMİNE ÜLKER TARHAN'IN SÖZLERİNİN ALTINA İMZAMI ATARIM

Emine Ülker Tarhan'ın istifa yazısındaki CHP detayı. Altına imzamı atarım. 4 unsurun altını çiziyorum. Sorumsuz çağrılar, tutarsız söylemler, belirsiz politikalar, halktan kopuk muhalefet anlayışı... Elhak doğru.

Sorumsuz çağrılar (Kobani olaylarında nasıl sorumsuz çağrı yaptıklarını cümle alem biliyor.) Belirsiz politikalar (Kılıçdaroğlu'nun politikası belli değil. Mesela Kobani nerde diye soruyorlar Kobani Suriye'de bir şehir diyor.) Halktan kopuk iktidar anlayışı demiş. Doğru. Biz bir taraftan vandallarla uyuşturucuyla mücadeleye giriştik. Biz halktan kopmadık hiçbir zaman da kopmayacağız.

Hiç bir zaman halk karşısında kibire kapılmayacaksın. Halkın gözyaşını küçük görmeyeceksin. Biz seçilmişiz onlarsa çarıklılar zihniyetini yerle bir edeceğiz. Biz her ne kadar iyi eğitilmiş olsakta babamız işçidir, esnaftır.

HDP ÇÖZÜM SÜRECİNİ SABOTE ETMEK İÇİN ÇOCUKLARI SOKAĞA SÜRDÜ

Hafta içi devle işlerimizi yapacağız hafta sonu da milletimizle buluşacağız. HDP çözüm sürecini sabote etmek için gencecik çocukları sokağa sürdü. Dün kendilerine söyledim toplantı ve yürüyüş hakkına saygılıyız ancak şiddet ve kaosa kesinlikle izin vermeyiz.

Türkiye'nin her yerinde Türk bayrağını dalgalandıramayanlar milli birlikten bahsedemezler. AK Parti paralel devlet anlayışını tarihin çöplüğünde atacaktır.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DAKİ PARALEL YAPI

Doğu ve Güneydoğu'da haraç toplayan paralel yapıya da müsaade etmeyeceğiz. İş kazaları ile ilgili bütün düznlemeleri yapıyoruz, sendika ve ilgili kurumlarla oturduk konuştuk.

İŞVERENİN ÇAYINI İÇMEK HARAMDIR

İşverenleri denetlemek için giden elemanların işverenin çayını bile içmesi haramdır.Haber aldım denetime iş verenlerin arabaları ile gidiliyor. Kendi rantı için işçinin hayatını tehlikeye atan iş verenden hesap sorulacak.

İŞ KAZALARI İÇİN DOĞRUDAN HAT

İş kazaları ile ilgili şikayetleri işçiler BİMER'e doğrudan hatla ulaşabilecekler. Uyuşturucu ile mücadeleye karşı bütün bir şura düzenliyoruz. Burada konu bütünüyle ele alınacak.