Başbakan Davutoğlu'nun Kahramanmaraş konuşması İZLE

da

Başbakan Davutoğlu Kahramanmaraş'ta STK temsilcileriyle bir araya geldiği kahvaltıda konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başarı;

Aziz Kahramanmaraşlılar ne kadar iftihar etseniz azdır. Umudun azaldığı günlerde Rıdvan Hoca kürsüye çıktı ve ibateditn gerçek anlamını söyledi. Bizim için ibadet özgürlüktür. Bir tek Kahramanmaraş'ın hikayesi yazılsa bu memleketinin şahsiyetinin de öyküsü yazılır. Bugün Suriye'de yaşananaları en çok Kahramanmaraşlılar anlar. Bir şehrin direnmesinin ne demek olduğunu en iyi Kahramanmaraş anlar. 3.5 yıldır direniyor Halep. Maraşlılar bir şehrin direnmesinin ne analama geldiğini çok iyi bilirler. Kendi kaderine sahip çıkmayanlar vatanlarına sahip olamazlar. Kahramanmaraş nasıl destanı ve kahramanlığı yazmışsa, edebiyatımızın en güzel şairleri de yine Kahramanmaraş'ın bağrından kopmuştur. Necip Fazıl Kısakürek Kahramanmaraş asıllı bir ailedendir. Bu güzel şahsiyeleri bir kez daha anıyorum.

Davutoğlu: Bu eylemi gerçekleştirenler hak ettikleri cezayı alacaklar İZLE

''OSMANLI DEVLETİ'NİN BİTTİĞİ DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE...''

Nasıl 12 Şubat 1920'de herkes Osmanlı Devleti'nin bittiğini düşündüğü günlerde Kahramanmaraş ''Hayır Hz. Adem'den gelen bu dava bitmemiştir.'' demişse, 2002'de de Türkiye'nin ümitsizliğe düştüğü anda AK Parti hayır dedi. Bu topraklardaki bu dava bitmez dedi ve bunun için çalıştı.

''MAHÇUP VE MUHTAÇ TÜRKİYE'DEN MÜŞVİK BİR TÜRKİYE'YE GELDİK''

IMF kapılarında bekleyen Türkiye'den geçen sene IMF borcunu tamamen kapatan bir Türkiye inşa ettik. Dünyanın en fazla yardım yapan bir Türkiye var artık. Kendisine derman olamayan Türkiye'den Bağdat'a Somali'ye yardım eden bir Türkiye geldi. Mahçup ve muhtaç Türkiye'den müşvik bir Türkiye'ye geldik.

''KILIÇDAROĞLU AH BİR GİTSE...''

Bugün nereye giderseniz gidin, gittiğiniz her yerde Türkiye'nin başarılarının izlerini göreceksiniz. Kılıçdaroğlu doğu ve batıda Türkiye hakkında endişe ile konuşuluyor dedi. Tabi kendisi doğu ve batıya gitmediği için bilemez. Ah bir Arakan'a gitse, ah bir gitse Somali'de bir yetimin başını okşasa.

Somali sevda ile Türkiye'ye bağlıdır. Ama bilmez bu milletin dışarıdan nasıl algılandığını bilmez. Gazze'ye bir gitse, ah bir gitse orada her bir evin camında Türk bayrağı var. 2 sene önce Gazze bombalanırken bir Gazze'deydik. Orada şehit düşen bir kızın babası ile kucaklaşmıştık.O resim çok iyi bilinir. Oradan çıktığımızda hastane önünde bizi Türk bayrağı ile bekliyorlardı. Bir tanesi elimi tuttu ve " Sizi Mynmar'da gördük. Ne olur Gazze'yi yalnız bırakmadığınız gibi onları da yalnız bırakmayın" dedi.

''4 KARDEŞİMİZ MECLİS'E BAŞÖRTÜSÜ İLE GİRDİ''

Biz buraya Kahramanmaraş'ın ruhuna sığınmaya geldik. Geçen sene Mayıs ayında bazı bahanelerle İstanbul'u karıştırmaya çalıştılar. Bizim ruhumuzda tabiaata sevgi vardır. Biz tabiaatla konuşuruz. Ama ağacı bahane ederek Gezi olayları ile Türkiye'nin 12 yıllık başarı hikayesini durdurmaya çalıştılar. Durduramadılar. Aksine 30 Eylül'de Başbakanımız yeni bir demokratikleşme paketi açıkladı. 30 Eylül'den sonra 4 milletvekili arkadaşımız Meclis'e başörtüsü ile girdiler. Ankara'da artık milli irade vardı. Kimse bu kardeşlerimize "dışarı" diye bağıramadı. Bu ülkede hiç bir alanda kimse bir kardeşimize "dışarı"diye tempo tutamayacak, ondan rahatsız oldular.

''BU MİLLETİN OMUZ OMUZA YÜRÜMESİNİ TEMİNAT ALTINA ALACAĞIZ''

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday çıkarıldı. Millet ben çatıya matıya inanmam dedi. Türkiye tarihinde ilk kez halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Yeni Türkiye inşası için yola koyulduk seçimlerden sonra. Kobani bahane edilerek şehirlerimizi yakmaya çalıştılar. Nasıl İstiklal harbinde hiç bir mezhep ayrımı olmadan bütün Kahramanmaraşlılar şehirlerini savunmuşsa biz de bütün ayrımları ortadan kaldırarak bu milletin omuz omuza yürümesini teminat altına alacağız. Türkiye yapılamaz denilenleri yapar hale gelmiştir.

''NE TUZAK KURARLARSA KURSUNLAR DEVAM EDECEĞİZ''

Kobani üzerinden tezgahlanan oyunlarla iç huzurluk peşinde olanlar var. Buradan tekrar sesleniyorum. Kim ne tuzak kurarasa kursun bizim vizyonumuz devam edecek. Bir çok reform sürecini başlattık.Süratle hem Bakanlar Kurulu'nda hem grubumuzda yenilenmelere gittik. Milli Eğitim alanında önemli reformların hazırlıklarına başaldık. Ortaokullarında başörtüsünü serbest bıraktık. İş kazaları ile gilili paketi hazırladık yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. yeni iç güvenlik paketimizi açıkladık. Devrim mahiyetindeki bu değişiklikleri sizlerle paylaştık.

''MİSİLLEMEYİ ASLA KABUL ETMEYİZ''

Çözüm süreci kamu düzensizliğine zemin teşkil edecek bir süreç değildir. Ülke içinde barışı tesis etmek için başlanan bir süreçtir.Bu halkımızın birbirleri ile ve devlet arasındaki ilişkilerinde yeni bir bilinç oluşması için atılan bir adımdır. Kimse devletin meşru güçleri ile teröristleri aynı zeminde göremez.

Şurada 3 terörist öldürüldü diye bir misillemeyi asla kabul etmeyiz. Herhangi bir saldırı planlaması içinde olanlar hak ettikleri yanıtı alacaklar. Dün yapılan saldırı için aynı talimatı verdim. Bu eylemi gerçekleştirenler takip edilecek ve hak ettikleri cezayı bulacaklar.''

''KILIÇDAROĞLU GİBİ TARİHİ BİLMEYENLER BU İHANETTİ DİYEBİLİR''

Dün Hicri yılbaşıydı. Hicretin yıldönümünde biz nasıl muhacirlere kapımızı kapatırız. Kahramanmaraş, kapısını, gönlünü tarih boyu kardeş bildiği Haleplilere kapatabilir miydi? Kılıçdaroğlu gibi tarihi bilmeyenler bu ihanettir diyebilir. Ama bizim gibi tarihi bilenler biz gönlümüzü de kapımızıda mazlumlara kapatmayız der.Ülkeleri, şehirleri büyütenler bunlardır.Kahramanmaraş boyun eğseydi Fransızlara Kahramanmaraş olamazdı. türkiye kapısını yetimlere kapısını kapatsaydı Türkiye olamazdı. Oturdukalrı yerde hükmetmek kolay.