Başbakan: Erdoğan FETÖ'cüleri kovdu
ensonhaber.com

erdoğan

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında dershane krizinin çıkarıldığı günlerde yaşanan bir olayı anlattı.

Yıldırım, "Tam gün eğitim dedik bir yaygara, şu kadar okul lazım... İş yapmaya gönlü olunca bahanenin bini bir para. Sen yapmayacaksın kardeşim AK Parti yapacak. Topu topu 77 bin derslik. 300 binden fazla dersliği AK Parti iktidarı döneminde eğitim sistemine kazandırdık. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de konuşuyor. Anamuhalefet lideri, 'Bunların haklarını savunmaya devam edeceğim' diyor. Et kardeşim, FETÖ'cülerle senin muhabbetin iyiyse bana ne. Ben milletin hakkına bakarım.

DEFOLUN GİDİN

'Bunlar 2002'de, 2003'te vardı, siz niye bunları görmediniz' diyor. Terör örgütü ile bunları bir görme. Belirtileri bunun 2013'ün başında MİT krizi ile başladı. Hatta yargı reformu yaptığımız anayasa referandumundan sonra belirtilerini gördük. Sonra Gezi olayları. 'Dersaneleri kapatacağız' deyince kafa tuttular. Dershaneleri kapatırsanız sizin için iyi olmaz dediler. Aynen böyle dediler. Ne olacak kardeşim, Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakan, 'Hadi dışarı defolun gidin bildiğinizi de arkanıza koymayın' diyerek kovdu" dedi.

Başbakan: Erdoğan FETÖ'cüleri kovdu VİDEO