Devletin zirvesi şehit cenazesinde

Devletin zirvesi şehit cenazesinde

Hakkari'de şehit düşen askerin Kocatepe Camii'nde düzenlenecek cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.. Başbakan Erdoğan uzun zaman sonra ilk defa bir şehit cenazesine katıldı..

Erdoğan şehit babası ve şehit kardeşlerin yanında saf tuttu.

Öte yandan MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal da şehit cenazesinde hazır bulundu..

İşte cenazeden görüntüler

Devletin zirvesi şehit cenazesinde

VATANDAŞLARA BÖLÜM AYRILDI

Kocatepe Camii'nde vatandaşlara avluda ayrılan bölüm, cenaze namazından iki saat öncesinden itibaren dolmaya başladı. Vatandaşlar tekbir ve sloganlar eşliğinde şehitleri son yolculuğuna uğurlamak için Kocatepe Camii'ne geldi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı cenaze namazı öncesi Cami'de geniş güvenlik önlemleri alındı. Kocatepe Camii avlusunun ana giriş kapısında daha önceki şehit cenazelerinden farklı olarak kapıların kepenklerinin indirildiği görülürken, çok sayıda sivil polisin ve keskin nişancıların cami etrafında ve içinde önlem aldıkları gözlendi.

Devletin zirvesi şehit cenazesinde

MUHALEFET DE TÖRENDE

Şehit Er Yılmaz'ın kardeşlerinin birbirlerine tutunarak güçlükle ayakta durdukları görüldü. Şehit cenazesi için TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, DSP Genel Başkanı Masum Türker, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş avludaki yerini aldı.