Başbakan Erdoğan'ı kahreden silüet

Başbakan Erdoğan'ı kahreden silüet

Zeytinburnu'ndan yükselen ve İstanbul'un tarihi yarımadasının siluetini bozan gökdelenlerin Başbakan Tayyip Erdoğan'ı da kahrettiği ortaya çıktı.

SİLÜETİ BOZAN GÖKDELENLER

Erdoğan, gökdelenleri görünce "kahrolduğunu", sahibinden tıraşlamasını rica ettiğini, bunu yapmadığı için de onunla konuşmadığını söyledi. Erdoğan dün sabah kahvaltısında İstanbul milletvekilleri ile bir araya geldi. İstanbul'un siluetini bozan Zeytinburnu'nda yapılan gökdelenler toplantıya damgasını vurdu.

"NEREDEN HABERİM OLSUN"

Erdoğan, gökdelenleri eleştirince bazı milletvekilleri "Biz sizin haberiniz olduğunu sanıyorduk" karşılığını verdi. Erdoğan da, "Hayır nereden olsun. Bunları görünce kahroluyorum. Benim bu yapılardan haberim olması mümkün değil. O tarafa gitmemiştim. Gökdelenler yükselince gördüm. Yapılan her binadan benim haberimin olması mümkün değil. Yıldızları da sayamam ki" dedi.

"SAHİBİ İLE KONUŞMUYORUM"

Erdoğan, tartışma konusu olan binaların sahibini tanıdığını, kendisi ile görüşüp "binaları tıraşlayın" ricasında bulunduğunu belirterek "Yapacaklarını bekliyordum, ama baktım ki hiçbir şey yapmadılar. O nedenle çok kırıldım. Şimdi o insanla konuşmuyorum" dedi.

"BENİM GÖZÜM KULAĞIM OLUN"

Sabah'ta yer alan habere göre, dikey yapılaşmayı onaylamadığını bir kez daha söyleyen Erdoğan, Ankara ve İstanbul'daki yapılaşmayı eleştirdi. Erdoğan, "Ben bizim kültürümüze uygun bir mimarı yapının benimsenmesinden yanayım. Bunu her yerde söylüyorum. Ankara'da şehrin dokusuna uymayan bir yapılaşma var. İstanbul'da da böyle" dedi. Erdoğan, şehirlerin dokusuna uygun olmayan, silueti bozan binalar ile ilgili milletvekillerine, "Benim gözüm kulağım olun" diye seslendi.