Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı açıklaması - izle

Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı açıklaması - izle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gezi Parkı protestolarıyla ilgili ilk kez konuştu. TİM toplantısında konuşan Erdoğan geri adım atmadı.

AZINLIK ÇOĞUNLUĞA BASKI KURAMAZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Burada şunu da belirtmek durumundayım. Çoğunluk nasıl ki azınlık üzerinde baskı kuramazsa azınlık da bu ülkede artık çoğunluk üzerinde baskı kuramaz, dayatmalar yapamaz, tercihler dayatamaz" dedi.

Erdoğan: AKM'yi yıkıp bir opera binası yapmalıyız

POLİS ORADA DÜN VARDI BUGÜN DE OLACAK

Muhalefet boşluğuna işaret eden Erdoğan, aşırı uçların olayları kaşıdığını kaydederek, “Şu an gelindiği nokta ideolojiktir. “Acaba biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni alabilir miyiz” diye bir derde düştüler. Polis orada dün de vardı, bugün de var, yarın da olacak. Çünkü Taksim Meydanı aşırı uçların cirit attığı bir yer olamaz. Polis niye var, yarın orada farklı bir şey olsa, vatandaş diyecek ki ‘Benim can güvenliğim ne oldu?'" şeklinde konuştu.

Taksim'deki AKM'nin de yıkılması gerektiğini kaydeden Erdoğan, 'Oraya daha modern bir opera salonu yapmamız gerek. Biz sadece millete rant sağlama gayretindeyiz. Belediye Başkanlığım döneminde İstanbul'a diktiğimiz ağaçlar ortada.' diye konuştu.