Başbakan Erdoğan'ın Hatay mitingi konuşması İZLE

Şimdilik kendisiyle uğraşıldığını söyleyen Erdoğan yakında Cumhurbaşkanı Gül'ün ses kayıtlarının çıkacağını da duyurdu.

Başbakan'ın konuşmalarının satır başları;

"KARDEŞLİĞİ KUCAKLASIN İSTİYORUZ"

"30 Mart'tan sonra inşallah Hatay'ın her yeri hizmet alacak. Bir iş nasıl başlarsa öyle gider. Hatay'da büyükşehir hizmetleri iyi başlasın iyi gitsin istiyoruz. Hatay bin yıllar boyunca kardeşlik şehri oldu. Bin yıllar boyunca da kardeşliği kucaklasın istiyoruz. CHP'li kardeşlerime sesleniyorum.

Başbakan Erdoğan'ın Hatay mitingi konuşması İZLE

Erdoğan: Vakti gelince Gül'ün de kasetleri çıkacak İZLE

"ONLAR BELEDİYECİLİĞİ BİLMEZ"

Tepedekilere demiyorum onlardan bir şey olmaz. MHP'ye gönül veren kardeşlerimize sesleniyorum. Hatay'ın büyükşehir olmasına CHP'nin karşı çıktığını biliyor musunuz. Onlar belediyeciliği bilmez.

"TEK DOĞRUSU VAR"

Kılıçdaroğlu geçen dönem belediye başkan adayı oldu, kendine bile oy veremedi. Bunun bir özelliği var iyi takiyye yapar. Tek doğrusu var, yalancıdan başbakan olmaz diyor. Tek doğrusu var. 4 yıldır partisinin başında 3 seçim geçirdi. Halkım bunlara iktidarı vermedi. Yine seçime giriyor ama yine arkadan nal toplayacak nal.

"BIRAK GİT DE CHP KURTULSUN"

Ey Kılıçdaroğlu, seçimden birinci parti olamazsan çekip gitmeye var mısın? Ya çekil git de CHP senden kurtulsun. Ey Bahçeli sen de aynı durumdasın 15 yıldır. Bu seçimde birinci parti çıkamazsan bırak git de MHP de senden kurtulsun.

REYHANLI'DAKİ SALDIRILAR

Kardeşi kardeşe adeta düşman etmek için çalışanlar var. Reyhanlı'daki saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye içindeki ve dışındaki sorumluları bulundu ve hesapları soruldu ve soruluyor. Bizi üzen bir şey daha var orada. Hatay'dan birilerinin bu hain saldırıya destek vermesi bizi derinden üzdü. Kendi ülkesine karşı haince saldırıya karışması bizi derinden sarstı.

"CHP, MHP, PENSİLVANYA'DAKİ ZAT ÜLKEYİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

CHP'ye seslendik, saldırıya karışanlara karşı tavır almasını istedik. Ama onlar Esed'e karşı tavır almadılar. CHP'nin vekilleri son derece çirkin olaylarda ortaya çıkıyorlar, taş atıyorlar. Şimdi kendilerine ortak da buldular. Kim bunlar MHP, Pensilvanya'daki zat ile ülkeyi karıştırmaya çalışıyorlar.

"AYDINLIKTAN KORKAR OLMUŞLAR"

Bunlar karanlığa alışmışlar, aydınlıktan korkar olmuşlar, Bunlar kendi şahsi menfaatleri için çalışmaya devam edecekler, bizler ise halk için, mağdurlar için çalışmaya devam edeceğiz. Biz Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz.

"BUNLARIN DERDİ BAŞBAKAN'LA"

Şu anda cumhurbaşkanı ile ilgili açıklama yapmıyorlar çünkü Başbakan'la uğraşıyorlar. Bunlar, örgüt, haşhaşi, çete çete bunlar. Bunlar Baykal'ı da kasetle devirdiler. Şimdi de CHP Pensilvanya'nın kucağında siyaset yapıyor. CHP'li kardeşlerim, MHP'li kardeşlerim gelin bu oyunu hep birlikte bozalım. 30 Mart'ta milli iradeye, demokrasiye sahip çıkacak mısınız Hatay?

"BİZİM MEMNUN KALMADIĞIMIZ ZATI ADAY GÖSTERDİLER"

Tunceli'ye gidiyor solcu oluyor. Hakkari'ye gidiyor Türk Bayrağı'ndan utanıyor. Elazığ'a gidiyor geçen seçimde aday çıkaramadığı ilçede başörtülü aday çıkardı. Ankara'da aday bulamadı ülkücü aday çıkardı. Hatay'da da bizim aday yapmadığı zatı aday gösterdi. Bunların Hatay'da örgütü yok mu? Biz demek ki bu zattan memnun kalmadık ki aday göstermedik. Sen nasıl olur da polis araçlarına su vermezsin. Sen kimin başkanısın. Sen ancak işte CHP zihniyetinin başkanı olabilirsin.

"İSTANBUL'A BELEDİYECİLİĞİ BİZ GETİRDİK"

İstanbul'a belediyeciliği biz getirdik. İstiyorum ki Hatay'da bunu görsün. Hatay'ın çılgın projesi de Amanos Tüneli olacak. Gaziantep ile Hatay arası 217 km'den 130 km'ye inecek.

"EY KILIÇDAROĞLU BU İŞLER LAFLA YÜRÜMEZ"

Hatay Altınözü'ne zeytincilik organize sanayisini kuracağız. Hataylı çiftçimize 126 trilyon yardım ödedik. Ey Kılıçdaroğlu bu işler lafla yürümez. Nerede bir dikili ağacınız var. Tüm liselerimizde alt yapıyı kurduk. Tüm sınıflara etkileşimli akıllı tahtaları yerleştirdik. Tablet bilgisayarların dağıtımına başladık. Kitapları ücretsiz buluyor musunuz? Biz zamanında kitap bulamazdık.

"MİLLİ GELİRİ 820 MİLYON DOLARA ÇIKARTTIK"

Çocuklarımız bunları yaşamasın istedik. 12 senede milli geliri 590 milyar dolar artırarak 820 milyar dolara çıkarttık. Ya devlet işçisine memuruna borçlu olur mu? Bunlar borçlandı 13,5 kattrilyon. Biz ödedik bunları. IMF olan borcu biz ödedik. Şimdi onlara biz borç verdik.

"NASIL BİR CEKETSE, O CEKETİN ALTINA CHP'DE SIĞIYOR, MHP'DE SIĞIYOR"

Tüm bunların yanında Pensilvanya'ya 30 Mart'ta çok farklı bir cevap vermelisiniz. Bunların dershanelerinde yurtlarında, okullarında yavrularınız varsa alın. Milletin paralarını böyle iç ettiler. Bundan böyle bizden bunlara su yok su. Bundan böyle ha bunların yayın organlarını satın almayın. Nasıl olduysa bir ceketi varmış, O ceketin cebine CHP'de sığıyor, MHP'de sığıyor, petrol rafinesi de sığıyor sığıyorda sığıyor. Ya sen nasıl hocaefendisin, tüccar mısın nesin. Bırak bu işleri. 99'da madem hiç bir suçun yoktu niye kaçıp gittin. Emekli diye yutturdular. Emekli filan değil istifa edip kaçtı gitti."