Başbakan yardımcılarının görev dağılımı
ensonhaber.com

Daha önce Bakanlar Kuruluna Adalet Bakanı olarak katılan Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı olarak katılan Fikri Işık ve Sağlık Bakanı olarak katılan Recep Akdağ, Başbakan yardımcıları olarak toplantıda yer aldı.

Başbakan yardımcılarının görev dağılımı VİDEO

BEKİR BOZDAĞ'IN GÖREVLERİ

Hükümet sözcülüğü, TBMM, Danıştay ile ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Anadolu Ajansı ile ilgili konular Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından idare edilecek.

MEHMET ŞİMŞEK'İN GÖREVLERİ

Ekonomi Koordinasyonu ve Bankalar Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından idare edilecek.

FİKRİ IŞIK'IN GÖREVLERİ

MGK kararlarının takibi reformların ve yatırımların koordinasyonu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tarafından yerine getirilecek. RTÜK, Atatürk Dil ve Tarih Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu da Fikri Işık'a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecek.

RECEP AKDAĞ'IN GÖREVLERİ

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kıbrıs İşleri Koordinasyonu, Yatırım Ortamının iyileştirilmesi ayrıca AFAD ve Yatırım Ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecek.

HAKAN ÇAVUŞOĞLU'NUN GÖREVLERİ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Medeniyetler İttifakı Projesi, Yüzüncü Yıl Anmaları ile ilgili hazırlıklar, konular üzerinde çalışacak ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı Çavuşoğlu tarafından yönetilecek.

Bozdağ'ın konuşmasından satır başları;

"MESCİD-İ AKSA MÜSLÜMANLARIN İLK KIBLESİDİR"

"Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesidir. Burası sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların ortak kutsalıdır. İsrail Hükümetinin başta Filistinliler olmak üzere bütün müslümanlara getirdiği kısıtlamalar ve engeller asla kabul edilemez/hoş görülemez."

"İsrail Hükümeti, Müslümanlara, İslamın ve Müslümanların kutsallarına ve kutsal mabedi Harem-i Şerif'e saygısızlıktan derhal vazgeçmelidir."

"Müslümanlar ve İslam ülkelerinin kahir ekseriyetinin İsrail'in bu saygısızlığına/saldırganlığına sessiz kalması da asla kabul edilemez."

"İslam ülkeleri, İsrail Hükümetinin bu haksız,saygısız, hukuksuz, din ve vicdan hürriyetini yok eden tutumuna karşı, birlik olmalıdır."

"Türkiye Cumhurbaşkanı ve Türk Hükümeti, İsrail Hükümetine bu haksız ve hukuksuz uygulamaları ve saygısızlığı sonlandırmaya çağırmıştır."

ADİL ÖKSÜZ SORUSU SORULDU

Adil Öksüz ile ilgil sorulan soruya Bozdağ "Konu detaylı olarak araştırılıyor. Öksüz'ün Almanya'da olduğuna dair ihbarlar geliyor. Her ihbarı devletimizin kurumları titizlikle araştırıyor."

'Hero' t-shirtleri hakkında da açıklama yapan Bozdağ, "Şu anda bu ve diğer konularla ilgili bir çalışma önümüze gelmedi. Bu konu yargının konusu. İhbar ve şikayetler değerlendirilecektir. İşin aslını yargı değerlendirecektir. Şu anda konular ve süreçler bu şekilde işliyor. Yeni bir durum yok."

ALMANYA İLE YAŞANAN GERGİNLİK

"Türkiye yabancı yatırımcı için güvenli bir liman olmaya devam edecektir. Türkiye'de yerleşik Alman şirketleri veya Almanya'daki şirketlerle ilgili adli makamlarda yürüyen bir kovuşturma bulunmamaktadır. Ancak buna rağmen tartışmalar bitmedi. Bugün Sayın İçişleri Bakanımız Alman mevkidaşı ile görüştü. Yapıcı bir görüşme oldu. Tartışılan konu açıklığa kavuşmuştur. İşin aslı FETÖ ile irtibatlı şirketlerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bu şirketlerin iş yaptığı şirketlerle ilgili INTERPOL'den bilgi talebinde bulunulmuştur. Burada yaşanan problemler bu mekanizmadan kaynaklanmıştır. Bu iletişim hatası tespit edilmiştir.Almanya şirketleri ile ilgili Türkiye'de yürüyen herhangi bir kovuşturma yoktur. Aslında pekçok ülke ile bu anlamda yazışmalar yapılır. Bir iletişim hatası mevcuttur. Bu hata da düzeltilmiştir."