Başbakan Yıldırım'ın 3. Köprü açılış konuşması

Başbakan Binali Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreninde bazı gazetelerin 3. Köprü ile ilgili yaptığı haberleri anımsattı.

GELSİNLER, GÖRSÜNLER

Yıldırım, "Bugün o başlıkları atanlar, gelsinler İstanbul'un köprüsünü görsünler, Yavuz Sultan Selim'i görsünler." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın 3. Köprü açılış konuşması VİDEO

KÖPRÜ YARIN HİZMETE GİRECEK

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete girecek. Köprünün özelliği şu; şimdi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyonlar, otobüsler, tırlar artık yarından sonra şehir içine giremeyecek.

Bu köprü sadece İstanbul'a hizmet etmiyor. Bu köprü, Uzakdoğu'dan, Çin'den yola çıkıp Londra'ya kadar giden tarihi İpek Yolu'ndaki bütün yolculuklara hizmet ediyor. Bu, insanlığı birbirine bağlayan ve medeniyetleri birbiriyle buluşturan en güzel eserlerin başında geliyor.

Başbakan Yıldırım'ın 3. Köprü açılış konuşması

Yavuz Sultan Selim Köprüsü sadece bir köprü değildir, bir sanat eseridir.

GAZETELERİN 3. KÖPRÜ KARŞITI BAŞLIKLARI

En güzel eserleri en güzel köprüleri yapmak size, sizin evlatlarınıza, Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına yakışır. 29 Mayıs 2013'de burada bu köprünün temelini attık. Dedik ki bu köprü 3 yılda bitecek. 2 yıl sonunda gazetenin birinde köprüden 2 kule kaldı diye başlık attı.

Bugün o başlıkları atanlar, gelsinler İstanbul'un köprüsünü görsünler, Yavuz Sultan Selim'i görsünler.

Başbakan Yıldırım'ın 3. Köprü açılış konuşması

"ZORLUĞA PABUÇ BIRAKMAYIZ"

Böyle inanmış bir millet olduğu müddetçe biz hiçbir zorluğa pabuç bırakmayız, her türlü zorluğun üstesinden geliriz, kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın medeniyet yolculuğunda ilerlemeye devam edeceğiz."

Başbakan Yıldırım'ın 3. Köprü açılış konuşması

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı VİDEO