Başbakan'dan yeni anayasa mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar ziyareti öncesi Ankara'da kameralar karşısına geçti. Anayasa çalışmaları hakkında konuşan Davutoğlu, "Yeni anayasayı başkanlık sistemi etrafında dokuyacağız." diye konuştu.

"BİZİM ŞU ANKİ HEDEFİMİZ.."

Başbakan Davutoğlu, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi; "Yeni anayasayı başkanlık sistemi etrafında dokuyacağız. Bizim şu anki hedefimiz odaklandığımız husus, net, pür, iç dengeleri iyi korunmuş ve yönetimde herhangi bir yetki karmaşasına yol açmayacak bir sistemdir ki, bunun adı başkanlık sistemidir.

Başbakan'dan yeni anayasa mesajı

Öncelikli olarak başkanlık sistemini en ideal, çağdaş şekliyle ve şimdiye kadar da savunduğumuz, öne çıkardığımız şekliyle ele alacağız. Kamuoyumuza bunu sunacağız.

"ÖZGÜRLÜKÇÜ, MEDENİ, ÇAĞDAŞ BİR ANAYASA"

Bizim kalıcı bir anayasa ortaya çıkarmamız lazım. Yönetim sistemi olarak zaten yanlıl işleyen parlamenter sistem değil, özgürlükçü, medeni, çağdaş bir anayasayı naşkanlık etrafında toplanmaktır.

Mesele sistem meselesidir. Toplumun mutabakatını Anayasa'ya yansıtmak istiyoruz. Şuan da tek meselemiz var; özgürlükçü bir sisteme dayalı anayasayı halkımıza sunmak."

Başbakan'dan yeni anayasa mesajı

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

"Bu terör saldırıları, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlı tutumundan geri adım atmasına sebebiyet vermeyecektir. Nerede ne şekilde olursa olsun mutlaka teröriste ve terör faaliyetlerine karşı en kararlı, ilkeli ve etkin tutumu sergilemeye devam edeceğiz.

BURSA'DAKİ CANLI BOMBA SALDIRISI

Bugün Bursa'da bildiğiniz gibi bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Ülkemize, halkımıza, huzurumuza dönük bir saldırıdır. 8 vatandaşımız yaralandı. Elhamdülillah ağır yaralı vatandaşımız yok. Saldırıyı gerçekleştiren terörist öldü. Bir kez daha halkımıza, bu saldırı dolayısıyla direnç gösterme hususundaki kararlı tutumu dolayısıyla takdirlerimi ifade ediyorum. Geçmiş olsun dileklerimi bütün halkımıza iletiyorum.

Başbakan'dan yeni anayasa mesajı

TERÖRİSTİN KİMLİĞİNİN BELİRLENMESİ

Teröristin kimliği konusundaki çalışmalar güvenlik güçlerimizce sürdürülüyor. İçişleri Bakanımızla Bursa Valimizle de yakın bir istişarede bulunduk, inşallah teröristin de kimliği tespit edilecek ve arkasındaki bütün güçler ağ, network ortaya çıkarılana kadar da bu çalışmalar kararlılıkla devam edecek."