Başbakan'ın Antalya il teşkilatı konuşması

Başbakan'ın Antalya il teşkilatı konuşması

Başbakan Erdoğan, AK Parti İl Teşkilatı'nın düzenlediği yemekte partisinde konuştu. Daha önce 80 şehrin adayını açıklayan Erdoğan son olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıkladı. Antalya'nın önümüzdeki yerel seçimlerdeki adayı Menderes Türel oldu.

Başbakan'ın Antalya il teşkilatı konuşması

Başbakan Erdoğan Antalya adayını açıkladı - izle

İşte Başbakan'ın konuşmasının satır başları;

Antalya'yı bir dünya markası yapmak için prestij projeler gerçekleştirdik. Antalya'ya 13 milyar liralık yatırım yaptık. Ulaştırma ve haberleşme için 2,5 milyar liralık yatırım yaptık. Enerjide 745 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Sağlıkta 390 milyon liralık yatırm yaptık.Antalya'da 2 yeni üniversite açtık. Antalya'yı turizmin yanı sıra sağlığında merkezi yaptık.

"ŞEHRE HİZMET İÇİN BURADAYIZ"

Tarımda sanayide sosyal yardımda Antalya'yı ilklerle tanıştırdık. Antalya'ya 33 bin kişilik bir stadyum sözü vermiştik, onu da tamamladık. Antalya'yı turizmde, sağlıkta, eğitimde dünyada bir marka şehir haline getirmeye devam edeceğiz. Biz şehre hizmet etmek için buradayız. Durmak yok, yola devam.

"30 MART MİLAD OLACAK"

Antalya 5 yıldır bir fetret dönemi yaşıyor. Yereldeki hizmet eksikliği nedeniyle potansiyelini ortaya çıkaramıyor. Antalya vizyonsuzluğa mahkum ediliyor. Antalya'yı yolsuzluğun, usulsüzlüğün merkezi haline getirenler Antalya'ya haksızlık ediyorlar. 30 Mart inşallah Antalya için yeni bir milad olacaktır. Antalya 30 Mart'ta yeni bir başlangıç yapacak. AK Parti olarak Antalya'yı her zaman olduğu gibi bir kez daha kucaklayacağız. Antalya'yı ufukla, vizyonla buluşturacağız.

Antalya'da her eve her haneye tek tek ulaşacağız. Onlara Antalya'da neler yaptığımızı anlatacağız. Devam eden projelerimizi göstereceğiz. Belediyecilikte AK Parti'nin nasıl bir önder olduğunu göstereceğiz.

"81 VİLAYETİMİZDE DE HUZUR VAR"

Antalya'da bizi çok yoğun bir 3,5 ay bekliyor. 29 Mart'a kadar bize uyumak, yorulmak, dinlenmek yok. O akşama kadar 81 vilayetin tamamında kavga yok, münükaşa yok, çekişme yok. Bütün teşkilat bir olacağız, diri olacağız.

CHP'de MHP'de BDP'de terör meselesi üzerinde farklı farklı kara propagandalar yapıyorlar. İstikrar, güvenlik sayesinde, Antalya'ya şehit haberleri gelmiyor. Antalya'da anneler babalar huzurlu. Bu istikrar ve güven sayesinde Antalya'ya her yerden akın akın turistler geliyor. Muhalefet ne derse desin 81 vilayetimizde huzur var.

"ANTALYA DÜNYA ŞEHRİ OLACAK"

Kardeşlerim şu andan itibaren Antalya'nın kaderi önce Allah'ın sonra sizlerin ellerinde. Ben size inanıyorum, size güveniyorum. Bu teşkilatın Antalya'da bir kez daha tarih yazacağına inanıyorum. Şimdi Antalya'da güçlü bir ekiple çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Antalya'yı dünya şehri yapmada öncü olacak bir ekiple çalışacağız.

"HERKESİ KUCAKLAYIN"

Burdan sizin huzurunuzda birazdan ismini açıklayacağım adayımıza ve ekibine sesleniyorum;

Antalya'da şu çirkin betonlaşmayı bitirme noktasına gelmemiz lazım. Kaçak yapılaşmaya kesinlikle son vermemiz gerekiyor. Esnafa yapacaklarınızı anlatın. Esnafla birlikte hareket edin. Antalya iş adamların önünü açın. Turizmcilerin önünü açın. Bakacak kimsesi olmayanlara hizmet götürün.

Yeni büyükşehir yasasında hem imar hem hizmet bütünlüğü var. Bundan önce bu yoktu. Örneğin şu anda bazı belediyelerimiz "ben bunu yapamam ki" dediler. Biz de dedikki, en sıkıntılı belediye Konya'dır. Oturduk konuştuk, dedikki yapacaksın bunu.

"BİZ BELEDİYECİLİKTEN GELDİK"

İstanbul'un meşhur bir Kadıköy'ü vardır. Bakırköy'ü vardır. Oralar eskiden köydü. Şimdi en gelişmiş ilçeleri. Aynı durum Antalya'da da olacak, yeni büyükşehir olan 14 şehrimizde de olacak. 30 tane büyükşehir Türkiye nüfusunun yüzde 70'ine hitap ediyor. Bunu CHP'nin MHP'nin anlaması mümkün değil. Biz bu işin içinden geldik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni biz CHP zihniyetinden aldık. Hatırlayın çöp vardı, hava kirliliği, susuzluk vardı. Bakın 2014'e geldik. İstanbul'da susuzluk diye bir şey yok. Bunlar bir yerel yönetimin yaptıkları. Çöp meselesinde en ufak bir sıkıntı yaşanmadı, yaşanmıyor. Göreve geldiğimizde İstanbul'un 50 bin doğalgaz abonesi vardı. Ben bıraktığımda 1 milyon abone vardı.

Bize Haliç'i farklı bırakanlar şimdi tertemiz bir Haliç görüyorlar. Boğaz'ı dağları delerek birbirine bağladık. Antalya'da doğalgaz var ama yaygınlaşması için hala çaba yok.

"SESSİZ DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİK"

Çiftçiye yüzde 59 faizle kredi veriliyordu, yüzde 5'e düştü. KOSGEB'in verdiği destekler de var artık.

Artık hortumlama yok. Peşkeş çekme yok. Ama ana muhalefete sorarsan yandaşlara peşkeş çekiliyor. Siz kendi zihniyetinize bakın. Neden 3,5 yılda 5 yılı doldurabilecekken iktidarı bırakıp gittiler? Nefesleri kalmadı nefesleri. Bittiler, tükendiler de ondan. Kararlı duruşumuzla dünyada ekonomi mücadelesinde de demokrasi mücadelesinde de, bizim ifademizle değil batının ifadesiyle, ülkemiz sessiz bir devrimi gerçekleştirdi. Önce sizlere şöyle 10-15 dakikalık bir film gösterisi yapacağız. Antalya'ya neler yapmışız şöyle bir görmenizi istiyorum. Sonra da adayımızın ismini açıklayacağız.