Başbakan'ın sözleri Mahmud Abbas'ı ağlattı

Başbakan'ın sözleri Mahmud Abbas'ı ağlattı

Filistin'in BM'de “üye olmayan gözlemci devlet” statüsü kazanmasının ardından ABD'deki Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı telefonla arayarak kutlayan ilk lider Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Başbakan'ın sözleri Abbas'ı duygulandırdı

"TÜRK HALKINA MİNNETTARIZ"

Filistin'in 138 “evet” oyuyla BM'de üye olmayan gözlemci devlet statüsünü kazanmasını Erdoğan da Ankara'da dakika dakika takip etti. BM Genel Kurulu salonunda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sonucun ardından Abbas'ı ilk kutlayan isim oldu. Davutoğlu ile Abbas'ın görüşmesi sırasında olayı Ankara'dan izleyen Erdoğan, gece yarısı olmasına rağmen hemen telefona sarıldı. Telefonla Abbas'ı ilk kutlayan lider olan Erdoğan, “Sizin şahsınızda tüm Filistin halkını tebrik ediyorum. Hayırlı olsun” dedi. Erdoğan, Türkiye'nin önümüzdeki süreçte de Filistin'in haklı davasında Filistinlilerin yanında yer almaya devam edeceğini vurguladı. Abbas da kendilerine verilen destekten dolayı Türkiye'ye ve Türk halkına minnettar olduklarını ifade etti.

ABBAS'IN İLK GEZİSİ TÜRKİYE'YE

Görüşmede Erdoğan'a, bu tarihi sonucun New York'taki Türkevi'nde bir resepsiyonla kutlanacağı bilgisi de verildi. Erdoğan da bunun üzerine Abbas'a, “Orası da sizin evinizdir” dedi. Abbas'ın bu sözlerin ardından gözyaşlarına hakim olamadığı öğrenildi.

Abbas, teşekkür ederek ilk yurtdışı ziyaretlerinden birisini Türkiye'ye yapmayı planladığını söyledi.