Basmane Çukuru projesi Avrupa'ya örnek olacak

izmir

Ege Dünya Ticaret Merkezi'nin ticari ve iktisadi bütünlüğü için açılan satış ihalesini kazanan üçlü konsorsiyumdan iki şirketin çekilmesi sonrası projenin, Folkart Yapı tarafından hayata geçirileceği bildirildi. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yaptığı açıklamada, 80 milyon dolar bedelle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) satın alınan projenin hazırlık çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

AVRUPA'YA ÖRNEK OLACAK

Üçlü konsorsiyumun diğer üyeleri, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Namet Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kayar ile verdikleri karar doğrultusunda ortaklığı sonlandırdıklarını aktaran Sancak, Folkart'ın yola tek başına devam edeceğini kaydetti. Sancak, proje için dünya çapında iddia taşıdıklarını, yeni ve farklı bir mimari anlayışla İzmir'den Türkiye ve Avrupa'ya örnek olacak simge bir proje gerçekleştirmek istediklerini belirterek, şunları ifade etti: "Uzun yıllardır İzmir gibi çok değerli tarihsel mirasa sahip bir şehir için mahcubiyet duygusu oluşturan, sonunda halkın söylemiyle 'utanç çukuru' adını alan şehrin kalbindeki bu alanın geleceğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile mutabakatla, ortak akıl ışığında belirleyeceğiz. Tüm projeleri, önce görüşlerini almak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesine sunacağız. Uzmanlardan oluşan kurul ile projeler arasından 3 tanesini seçeceğiz. Bu 3 proje arasından en beğenilen projeye, İzmirliler'in ortak aklının karar vermesini arzuluyoruz."

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Proje kapsamında artan kamu menfaatiyle, İzmir'e yeni Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının da kazandırılacağını bildiren Sancak, proje için 750 milyon liralık yatırım yapmayı hedeflediklerini, inşa aşamasında 4 bin kişinin çalışacağını, proje hayata geçtiğinde ise 5 bin kişilik istihdam sağlayacağını kaydetti.