Filmde anarşizm galada katliam

Filmde anarşizm galada katliam

Ensonhaber.com/DETAY HABER

Batman Kara Şövalye "Rises" filminin galasında meydana gelen katilamda 14 kişinin ölmesi dikkatleri filme çekti.

İngiliz yönetmen Christoper Nolan'ın Batman serisinin son filmi olan Kara Şövalye "Rises" daha vizyona girmeden çok konuşulmuştu.Özellikle sinemaseverlerin merakla beklediği Batman filminin fragmanları bile internet üzerinden milyonlarca kez izlenmişti.

SİNEMA SALONUNDAKİ PANİK ANLARI

FİLMDE ANARŞİZM TEMASI HAKİMDİ

Fragmanlarda görüldüğü kadarıyla filme hakim olan anarşizm teması, yıkılan köprüler, şehirlerin işgali, boşalan hapishaneler ise bu olay sonrasında da çok konuşulacağa benziyor.

ABD'nin Denver Kenti'nde gerçekleştirilen katliamın böylesi bir filmin galasında meydana gelmesi sinemaseverler arasında filmin üzerindeki lanetin devam ettiği şeklinde yorumlandı.

JOKER'İN LANETİ

Öyle ki filmin ikinci serisinde Batman Kara Şövalye'de Joker karakterini oynayan Heath Ledger 22 Ocak 2008'de Manhattan, New York'taki evinde ölü olarak bulunmuştu.

Ledger'ın ölümü, Christopher Nolan'ın yönettiği Kara Şövalye filminin pazarlama kampanyalarını etkilemişti. Batman Kara Şövalye filmini Joker karakteri üzerinde inşa eden Nolan pazarlamada da Joker'i kullanmayı düşünüyordu.

Warner Bros. ilk önce Kara Şövalye için reklam kampanyası yarattı, Ledger'ın Joker'inin ön planda olduğu web siteleri ve fragmanlar hazırlandı, ama Ledger'ın ölümünden sonra stüdyo onunla ilgili reklam kampanyalarına tekrar odaklandı.

Nolan Genç oyuncunun ani ölümü sonrası bu kararından vazgeçmişti.

Film, Kuzey Amerika'da 500 milyon dolar sınırını geçen ikinci film olmasının yanında pek çok rekoru daha kırdı.

Büyük övgüleri ve ticari başarıları takiben, ödül sezonunda da çok başarılı oldu, özellikle 2008 yılının en iyi filmi dalında ve Ledger'ın Joker performansıyla birçok ödül veya adaylık elde etti. Sekiz dalda Akademi Ödülü'ne aday olarak, Milk ile birlikte en çok adaylık elde eden üçüncü film olmuştu.

Anarşizm temalı filmin fragmanı