Bayburt'un Kurtuluşu kutlamalarında çocuklara silah

Bayburt'un Kurtuluşu kutlamalarında çocuklara silah

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlamalarda, kentin önce işgal edilişi, sonra da kurtalışı canlandırıldı. Bu canlandırma esnasında çocukların elinde silahlar vardı.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki törene Vali Kerem Al, AK Parti milletvekilleri Fettani Battal, Ülkü Gökalp Güney, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Faruk Kayadelen, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat da katıldı. Törende kentin önce işgali, daha sonra kurtarılışı canlandırıldı. Çocuklar da ellerinde silahlarla bu 'savaş'ta yerlerini aldı.

''YAŞANANLARI UNUTMAMALIYIZ''

Belediye Başkanı Polat, törende yaptığı konuşmada, temsili gösteriyi, o günleri unutmamak, tarihe kayıt düşmek adına yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Milli hafızamızın kaybolmaması, 93 yıl önce bu topraklarda yaşanan badirelerin yeni nesil tarafından asla unutulmaması gerekiyor. Büyük Ermenistan hayaliyle, Şark meselesi hayaliyle, sıcak denizlere inme hayaliyle nesillerini büyüten devletlerin nasıl idealleri varsa bizim de büyük ideallerimiz olmalı. Tarihimizde yaşadıklarımızı unutmamalıyız."

''CENAZENİZİ BAYBURT'A GÖMÜN''

Bayburt'u mutlaka kalkındırmak, mamur hale getirmek zorunda olduklarını ifade eden Bayburt Belediye Başkanı, "Tabii memleketimiz binbir sebeple göç veren bir memleket, bu göçü durduramıyoruz. Bunu durdurma imkânına da sahip değiliz, nüfusumuzun yüzde 10'u Bayburt'ta yaşıyor" dedi. Polat, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunu hepimizin derdi olarak algılamak zorundayız. Dışarda ve içerdekilere kolektif olarak 'bu memlekete yatırım yapın' diyoruz. Bayburt'ta tatil amaçlı bir eviniz olsun, 'hiçbir şey yapamıyorsanız cenazenizi Bayburt'a defnedin' diyoruz ki bağlantınız Bayburt ile kopmasın. Bu ifadenin sosyal, kültürel, ekonomik temeli var."