BDDK’dan AA’nın Bank Asya haberine yalanlama yok

BDDK’dan AA’nın Bank Asya haberine yalanlama yok

Anadolu Ajansı, Sabah gazetesi ve Reuters haber ajansının, Bank Asya’nın, BDDK tarafından Bankacılık Kanunu'nun "kısıtlayıcı önlemler" içeren 70. maddesi kapsamına alınması yönündeki haberleriyle ilgili tartışmalar sürerken Taraf ve Zaman’dan yine büyük bir çarpıtma haberi geldi.

BDDK'DAN YALANLAMA YOK

Taraf gazetesi açıklamayı, “BDDK, Sabah ve AA’yı Yalanladı” başlığıyla, Zaman gazetesi ise “BDDK’dan Sabah, AA ve Reuters’a Yalanlama” diyerek duyurmayı tercih etti.

Halbuki, Anadolu Ajansı’nın abonelerine duyurduğu BDDK açıklamasında, konuyla ilgili AA haberinin asılsız olduğuna ve Bank Asya’nın 70. Madde kapsamına alınmadığına dair bir ibare bulunmuyor.

BDDK'NIN AÇIKLAMASI KURUM İTİBARINI KORUMAYA YÖNELİK

BDDK’nın yaptığı açıklamada; BDDK adına yapılan açıklamaların sadece başkan tarafından ve basın açıklaması şeklinde yapılacağına atıfta bulunuluyor.

Dolayısıyla BDDK aslında Anadolu Ajansı’nın haberini yalanlamıyor, askine, kurum içinden bilgilendirme yapıldığını bizzat şu cümleyle teyid etmiş oluyor: “Ancak bunun aksine son dönemde, kurumsal yönetim ilkeleri göz ardı edilerek sır kapsamında mütalaa edilebilecek bazı banka verilerinin kamuoyu önünde üçüncü kişilerle kritik edildiği ve itibarın korunması konusunda gereken özen ve dikkatin gösterilmediği görülmektedir.”

Bu durumda, BDDK’nın açıklamasının AA’yı yalanlamaktan ziyade, kurumun itibarını korumaya yönelik bir açıklama olduğu anlaşılıyor.

KEMAL ÖZTÜRK: "HABERİMİZİN ARKASINDAYIZ"

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk de tartışmalar üzerine bugün Twitter hesabında “BankAsya haberimizin hala arkasındayız. BDDK açıklaması haberimizin asılsız olduğuna dair herhangi bir cümle sarf etmiyor” diyerek haberin arkasında olduklarının altını çizdi.

BDDK’dan AA’nın Bank Asya haberine yalanlama yok

Anadolu Ajansı 4 Eylül tarihli haberinde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Bank Asya’nın, Bankacılık Kanunun "kısıtlayıcı önlemler" içeren 70. maddesi kapsamına alınmasına karar verdiğini ve Bankacılık Kanunu'nun 70. maddesi ile düzenlenen kısıtlayıcı önlemlere göre Kurul, Bank Asya’dan yönetimi ve hissedar yapısını değiştirmesini isteyebileceğini anlatan bir haberi abonelerine geçmişti.