BDP'li Leyla İmret rekor oyla belediye başkanı oldu

Şırnak Cizre'de BDP'nin adayı 27 yaşındaki Leyla İmret, toplam 32.137 seçmenin olduğu ilçede yüzde 83 oy oranı ile belediye başkanı oldu. BDP'nin Cizre adayı Leyla İmret 2009 yılında bu ilçeyi yüzde 74'le alan partisine büyük ivme kazandırdı.

BDP'li Leyla İmret rekor oyla belediye başkanı oldu

EN GENÇ BELEDİYE BAŞKANLARI ARASINDA

Türkiye'nin en genç belediye başkanları listesine giren Leyla İmret, 1987 yılında Cizre'de doğdu. 5 yaşındayken babasının öldürülmesine şahit oldu, annesi ile Mersin'e göç etti. İmret 1996 yılında da akrabalarıyla Almanya'ya gitti.

Bir süre kuaförlük yapan ve Bremen'de okuyan İmret, belediye başkanlığına girmesinin sebeplerinden birini, 22 yıl sonra babasının mezarını ziyaret etmek olduğuna işaret ediyor.

BDP'li Leyla İmret rekor oyla belediye başkanı oldu

ALMANYA'DA YAŞADI

Almanya'dayken hayalinde hep Cizre'ye dönmek olduğuna işaret eden İmrek, eğitim gördüğü Bremen ile Cizre arasında köprü olacağını söylüyor. İmret, İngilizce ve Almanca biliyor.

Belediye başkanlığı seçimlerine eş başkan modeli ile giren BDP'nin Cizre'de Leyla İmret ile birlikte belediyeyi yönetecek ikinci isim Kadir Konur.

REZAN ZUĞURLİ LİCE'DE 91'LE REKOR KIRDI

BDP'nin başka bir kadın adayı Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde rekor kırdı. Rezan Zuğurli'nin kazandığını açıkladı. Rezan Zuğurli, seçimi yüzde 91'lik oy oranıyla kazandı.

BDP'li Leyla İmret rekor oyla belediye başkanı oldu

ÜNİVERSİTE EĞİTİMİNE DEVAM EDİYOR

Zuğurli, 27 Kasım 1988 tarihinde doğdu. 2011 yılında Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi'ne bağlı Kardelen Kadınevi'nde çalışırken, Dicle Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü'nü kazandı. Zoğurli, halen üniversite eğitimine devam etmektedir.