Bekir Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na salvolar

bekir bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemiyle ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Bakan Bozdağ, "Zayıf liderler başkanlık sistemine karşıdır, çünkü zayıf lideri halk başa geçirmez." şeklinde konuştu.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİN TANIMINI İDRAK EDEMEMİŞ"

Bakan Bekir Bozdağ'ın konuşmasından satır başları;

"Bu millet muhalefet görevini Kılıçdaroğlu'na verdi ama kendisi bu görevi dahi yerie getiremiyor. Başkanlık sisteminin tanımını dahi idrak edememiş. Onun tarifine göre yasama yokmuş, millet vekili yokmuş gibi bir algı ortaya koymak isteniyor.

"KAN DÖKMEK TABİRİ İLE.."

Sayın Kılıçdaroğlu başkanlık sistemini bilmiyor değil ama algı oluşturmak adına böyle açıklamalarda bulunuyor. Başkanlık sistemine Kılıçdaroğlu'nun engel olması gibi bir durum yok biz demokratik bir hukuk devletiyiz milletin kararı ne ise o tecelli edecek. Kan dökmek tabiri ile CHP'nin faşist yaklaşımının dillendirilmesi meydana geldi.

"ZAYIF LİDERLER BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞIDIR"

Zayıf liderler başkanlık sistemine karşıdır, çünkü zayıf lideri halk başa geçirmez. Başkanlık sistemi olsa CHP'liler Kılıçdaroğlu'nu aday göstermezler. Daha güçlü bir lider seçerek olasılıkları yükseltirler. Başkanlık sistemini kaybeden aday sahneden çekilir ama Kılıçdaroğlu yenilgilerine rağmen koltuğundan vazgeçmiyor."