Belçika teröristleri iade etmiyor
AA

v

Belçika hükümeti, bugüne kadar Türkiye'nin, aralarında Sabancı suikasti sanığı DHKP/C üyesi Fehriye Erdal ve PKK-KCK'nın Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar'ın da yer aldığı teröristlerin iadesine ilişkin taleplerini reddetti.

AA muhabirinin Adalet Bakanlığından edindiği bilgiye göre, Türkiye bugüne kadar Belçika'dan adi suçlardan 56 kişinin iadesini talep etti. Söz konusu suçlulardan 35'inin iadesi kabul edilirken 8'i reddedildi.

Belçika teröristleri iade etmiyor

TERÖR SUÇLARIYLA İLGİLİ TALEPLER REDDEDİLİYOR

Terör suçlarıyla ilgili Türkiye'nin bugüne kadar yaptığı iade taleplerine ise Belçika karşılık vermedi. Belçika'dan aralarında Sabancı suikasti sanığı Fehriye Erdal ve PKK-KCK'nın Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar'ın da bulunduğu 30 teröristin iadesi talep edildi ancak bu taleplerin hiçbiri kabul edilmedi.

Belçika teröristleri iade etmiyor
Sabancı suikasti sanığı Fehriye Erdal, 4 ay önce Belçika'da böyle görüntülenmişti.

Belçika, 20 terör suçlusunun iadesine yönelik talebi reddetti.Belçika'dan talep edilen 20 teröristin PKK/Kongra-Gel üyesi olduğu, bir kişinin TKP-ML'ye, bir kişinin DHKP/C'ye, diğerlerinin ise farklı terör örgütlerine üye olmaktan iadelerinin talep edildiği öğrenildi.

BELÇİKA, ERDAL'I TERÖR SUÇLUSU OLARAK GÖRMÜYOR

Sabancı suikasti sanıklarından DHPK/C terör örgütü üyesi Fehriye Erdal da Belçika'nın iadesini kabul etmediği terör suçlularından. Belçika, iade talebi konusundaki yazışma ve görüşmelerde Erdal'ı terörist olarak değil çete üyesi olarak tanımlıyor.

Belçika'nın Türkiye'den adi suçlardan dolayı iadesini istediği 13 kişiden 9'u hakkındaki talep ise kabul edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)