Berat Albayrak'tan doğalgaz açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Albayrak, kış döneminde yaşanabilecek kriz ve sıkıntıya dayalı her türlü senaryoya çalıştıklarını söyledi.

B, C, D, E SENARYOLARI

Albayrak, "Bu yaşanacak süreç farklı B, C, D, E senaryoları ile ilişkili bir süreç. Herhangi bir ülkeden ya da gaz ile ilgili yaşanabilecek herhangi bir problem, farklı pazarlarla dengelenmesi hususuna dayalı, tabi ki stratejileri çalışıyoruz." dedi.

"HER TÜRLÜ SENARYOYU ÇALIŞIYORUZ"

Bakan Berat Albayrak'ın konuşmasından satır başları;

"Önümüzdeki kış dönemi ve ondan sonraki dönemlerle ilgili yaşanabilecek herhangi bir sebeple olursa olsun bir kriz veya sıkıntıya dayalı, her türlü senaryoyu çalışıyoruz. Umudumuz odur ki halkımıza hiçbir şekilde sıkıntı yaşatmadan bu süreci sıhhat ve selamet içinde geçiririz inşallah.

Bu yaşanacak süreç farklı B, C, D, E senaryoları ile ilişkili bir süreç. Herhangi bir ülkeden ya da gaz ile ilgili yaşanabilecek herhangi bir problem, farklı pazarlarla dengelenmesi hususuna dayalı, tabi ki stratejileri çalışıyoruz. Teknik gerekçe ile olabilir, siyasi gerekçe ile olabilir, bir ülkeden yaşanabilecek ki bunu geçtiğimiz dönemler de de yaşadık.

Berat Albayrak'tan doğalgaz açıklaması

Borularda yaşanabilen problem, teknik sorunlar veya yaşanan bir kazadan dolayı belirli bir süreye dayalı gaz tedariğinde yaşanabilecek sıkıntı veya kompresörler de herhangi bir, bölgede yaşanabilecek, basınçta yaşanan düşmeye dayalı gaz tedariği ile ilgili problemleri , farklı pazarlar ile, farklı ürün tedariği yaptığımız ülkeler ile tabi ki eş zamanlı yürütüyoruz.

"DOĞALGAZ İLE İLGİLİ KRİZ YAŞAMAYIZ"

Doğalgaz ile ilgili kriz yaşamayız ama bununla ilgili tedbirlerimiz ve alternatiflerimiz var. Bunların hepsini eş zamanlı çalışıyoruz."