Berhan Şimşek istifa etti

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek görevinden ayrıldığını açıkladı. Berhan İstanbul'dan milletvekili adayı olmayı planlıyor..

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) genel seçimlerde milletvekili adayı olacak örgüt yöneticilerinden 10 Ocak'a kadar istifa etmelerini istemesinin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek görevinden istifa etti. Şimşek, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Haziran ayında görevi devraldığını belirterek, 6,5 aylık bir yolculuğa veda ettiğini kaydetti.

Bu dönem içinde partililerle çok güzel bir çalışma yürüttüklerini, güzel mitingler yaptıklarını anlatan Şimşek, emeği geçen örgütüne teşekkür ettiğini dile getirdi. İstifasını açıklayan Berhan Şimşek, şöyle konuştu: ''Aylar önce bir toplantıda öneride bulundum. 1978'den beri partinin üyesiyim. Birçok seçim çalışmasına katıldım. İl başkanları seçime az bir zaman varken milletvekili olmak için istifa ediyordu. Partinin başında kimse kalmıyor. '5-6 ay önce istifa etsin ve yeni heyecanlar yaratılsın' demiştim. Bu öneriyi il başkanı kimliğimle aylar önce söylemiştim. Kabul gördü.

'KILIÇDAROĞLU KAL DEDİ AMA..'

Genel başkanımız, 'Haziran ayına kadar görevinde kal' dedi. Ancak ben, milletvekili adayı olmak istediğim için istifa ediyorum. Onun izniyle 6,5 aydır üyesi olmaktan hep şeref duyduğum partideki bu görevimden istifa ediyorum.''

CHP'DE 50 İL BAŞKANI İSTİFA EDİYOR

Kongrede partisinin yönetim kademesini yenileyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de teşkilatlarda revizyona gidiyor. Köklü revizyon milletvekilliği adaylığı için istifa edenlerin yerine yapılacak atamalarla gelecek. Yönetimle anlaşamayan il başkanlarının ise görevden alınabileceği ifade ediliyor.

TEŞKİLATLARDA İSTİFA FURYASI

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun il ve ilçe başkanları ve yöneticilerinden milletvekilli adayı olacakların 10 Ocak'a kadar istifa etmeleri yönünde aldığı tavsiye kararının ardından teşkilatlarda istifa furyası yaşanıyor. İstifalar için tanınan sürenin dolmasına 72 saat kala Kastamonu, Kars, Düzce başta olmak üzere birçok il, ilçe ve parti yöneticisi istifa etti. Birçok il başkanı ise adaylık konusunda yönetimin nabzını yokluyor. Olumlu sinyal alanlar hemen istifa ediyor. Pazartesi gününe kadar en az 50 il başkanının istifa etmesi bekleniyor.