Beşiktaş evinde Sivasspor'a yenildi
ensonhaber.com

Süper Lig'de 18. hafta maçında Beşiktaş ve lider Demir Grup Sivasspor karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir, Galatasaray ve Trabzonspor'un kazanmasının ardından hem Beşiktaş hem de Demir Grup Sivasspor galibiyet için sahaya çıktı.

İstanbul'da Dolmabahçe'de oynanan zorlu mücadelede kazanan 2-1'lik skorla Demir Grup Sivasspor oldu.

Demir Grup Sivasspor'un gollerini 7. dakikada Erdoğan Yeşilyurt ve 45. dakikada Mustapha Yatabare kaydetti.

Beşiktaş'ın tek golü 33. dakikada Adem Ljajic'ten geldi.

Beşiktaş evinde Sivasspor'a yenildi

SİVASSPOR'DA UĞUR ATILDI

Konuk ekip Demir Grup Sivasspor'da Uğur Çiftçi, 67.dakikada Gökhan Gönül'e müdahalesi nedeniyle kırmızı kart gördü. Pozisyonu kenara gelip izleyen hakem Ali Şansalan, Uğur Çiftçi'ye kırmızı kart gösterdi.

Bu galibiyetin ardından lider Demir Grup Sivasspor puanını 40'a yükseltti. Beşiktaş 10 puanda kaldı.

Beşiktaş'ta Muhammed Elneny, Demir Grup Sivasspor'da ise Marcelo Goiano ve Erdoğan Yeşilyurt gördükleri kartlar nedeniyle gelecek hafta oynama şanslarını kaybetti.

Beşiktaş evinde Sivasspor'a yenildi

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş evinde oynadığı maçın ilk dakikalarında gol bulmak isterken, Sivasspor da bu bölümde orta sahayı kalabalık tutmaya çalıştı.

KARİUS'TAN BÜYÜK HATA

Sivasspor, karşılaşmanın 7. dakikasında sürpriz bir golle öne geçti.

Ceza sahası dışı sol çaprazdan kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Erdoğan Yeşilyurt'un şutunda kaleci Karius'un müdahalesine rağmen meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Golde büyük hata yapan Karius, daha sonra taraftarlardan tepki gördü.

Beşiktaş'ın Sivasspor ile oynadığı karşılaşmanın 23. dakikasında tartışmalı bir an yaşandı. Bu dakikada Beşiktaş'ta savunma arkasına sızan Burak, Appindangoye'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve penaltı bekledi.

Ama hakem Ali Şansalan oyunu devam ettirdi. Burak Yılmaz pozisyonun ardından itirazlarını sürdürdü ve uzun süre penaltı verilmesini istedi.

Topun dışarı çıkmasının ardından pozisyon VAR odasında incelendi ve Şansalan, oyunun devam etmesini talep etti.

Beşiktaş evinde Sivasspor'a yenildi

SAMASSA'NIN HATASINI LJAJIC AFFETMEDİ

Karşılaşmanın ilk yarısında beraberlik golü için Sivasspor kalesine çok adamla yüklenmeye çalışan Beşiktaş, aradığı golü tıpkı Sivasspor gibi duran topla buldu.

Maçın 33. dakikasında Burak Yılmaz'ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta, kaleci Samassa'dan dönen topu Ljajic kafayla ağlara gönderdi. Bu golde de Samassa'nın büyük hatası vardı.

Beşiktaş evinde Sivasspor'a yenildi

YATABARE SİVAS'I BİR KEZ DAHA ÖNE GEÇİRDİ

İlk yarının sonlarında soyunma odasına beraberlikle gidileceği düşünülürken, sahneye Yatabare çıktı. Beşiktaş savunması ofsayt taktiği yapmak isterken, Fatih Aksoy'un ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Yatabare, düzgün bir vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi.

Sivaspor bu golle soyunma odasına 2-1 öne gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarında Beşiktaş tek kale oynadı. Ancak siyah-beyazlılar, Sivasspor savunmasını açmayı başaramadı.

Teknik direktör Abdullah Avcı önce Pedro Rebocho'nun yerine Abdoulay Diaby sahaya sürdü. Avcı daha sonra Enzo Roco'nun yerine Umut Nayir'i oyuna aldı ve siyah-beyazlı takım çift forvetle gol aradı.

Beşiktaş'ın aradığı gol ve gollerin gelmemesinin ardından siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Abdullah Avcı son hamlesini de yaptı.

Beşiktaş evinde Sivasspor'a yenildi

BEŞİKTAŞ SON DAKİKALARDA POZİSYON ÜRETEMEDİ

Maçın 85. dakikasında Adem Ljajic kenara gelirken, Oğuzhan Özyakup oyuna dahil oldu.

Siyah-beyazlılar, oyunun son bölümünü de tamamen Sivasspor yarı sahasında geçirmesine rağmen pozisyon üretmekte güçlük çekti.

Beşiktaş ceza sahasına girdiği anlarda da etkili işler yapamayınca, Sivasspor zorlu deplasmanda galibiyete ulaştı.