Binali Yıldırım'dan Kuzey Irak'a son uyarılar

Başbakan Binali Yıldırım, Mamak'ta yaptığı konuşmada Türkiye'nin güney hudutlarında herhangi bir statü değişikliği, herhangi bir şekilde yeni oluşumlar, asla ve asla Türkiye tarafından hoş görülmeyeceğine dikkat çekti.

"REFERANDUM GAYRİ MEŞRUDUR"

"Kuzey Irak'ta yarın gerçekleştirilecek referandum gayri meşrudur, yok hükmündedir." diyen Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"Bu referandum sonrası yaşanacak muhtemel gelişmelerden, bu referanduma tek başına, halkına danışmadan karar veren, dünyada bütün milletlerin karşı çıktığı, BM'nin de karşı olmasına rağmen bu referandumda inat eden IKBY birinci derece sorumlu olacaktır."

Binali Yıldırım'dan Kuzey Irak'a son uyarılar

Binali Yıldırım'dan Kuzey Irak'a son uyarılar VİDEO

"REFERANDUM HİÇBİR SORUNU ÇÖZMEYECEK"

Bu coğrafyada, Türkler, Kürtler, Araplar, Asuriler, Yezidiler, 42 millet bir yaşadık. Bu referandum Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin hiçbir sorununa çözüm getirmeyecek. Bu referandum merkezi Irak yönetimi ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki hiçbir meseleyi çözmeyecek. Bölgede varolan istikrarsızlığı, otorite boşluğunu ve kaosu daha fazla körükleyecek ve bunun bedelini orada yaşayacak insanlar ödeyecek.

Binali Yıldırım'dan Kuzey Irak'a son uyarılar

"YANLIŞLARDA ISRAR EDENLERDEN HESABI SORULACAK"

Bu işin yolu oturup konuşmaktır. Sorunları müzakere ile ele almaktır. Biz bölgenin istikrarı için, bölgede yaşayan ve uzun süredir otorite boşluğundan büyük sıkıntılar çeken oradaki insanlara yardım elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Bu referandum nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın hesabını bu yanlışlarda ısrar edenlerden soracağız.