Bingöl - Muş Karayolu'nda askeri araca saldırı

Bingöl - Muş Karayolu'nda askeri araca saldırı

Bingöl-Muş Karayolu'nun 16. kilometresinde seyir halinde olan askeri konvoy, Kardeşler Köyü mevkisinde teröristlerin saldırısına uğradı.

Şehit sayısı 9'a düştü

Erzurum'dan sevindirici haber... Bingöl'deki saldırıda şehit düştüğü açıklanan askerin kalbi çalıştırıldı

Bingöl'de bugün öğle saatlerinde PKK'lı teröristler tarafından askeri konvoyun geçişi sırasında saldırı yapıldı. Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, saldırı sonucu ilk gelen bilgilere göre 9 askerin şehit olduğunu, 70 askerin ise yaralandığını açıkladı. Şehit sayısının artmasından endişe ediliyor. Yaralı askerler için Bingöl'de kan anonsu yapılıyor.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

VALİ: ROKETATARLI SALDIRI

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, PKK'lıların askeri konvoya roketarla saldırdığını belirterek, "Olay yerindeki inceleme sürüyor, ilk belirlemelere göre 10 şehidimiz, 70 yaralımız var. Yaralı askerlerden 34'ü Bingöl Devlet Hastanesi'nde, 14'ü ise Solhan ve Muş Devlet Hastanelerine kaldırıldı" dedi.

SALDIRININ GERÇEKLEŞTİĞİ O BÖLGE

YARALILAR ÇEVRE İLLERE GÖNDERİLDİ

Saldırının haber alınması üzerine Bingöl'ün çevre illerdeki hastanelerin acil servisleri alarma geçirildi. Düzenlenen saldırıda yaralı sayısının çok olması üzerine bölgeye ambulanslar gönderilirken çevre illerdeki hastanelerin acil servisleri de tam techizat olarak bekletildi. Yaralıların bir kısmı Elazığ'daki hastanelere gönderildi.

GÖRGÜ TANIĞI: "ASKER 'ROKET ATMIŞLAR' DEDİ"

"Otobüs alev içindeydi. Dört asker yaralıydı. Ambulanslar hemen yetişti, askerler hastaneye götürüldü. Benim hastaneye götürdüğüm askerlerden biri 'bize roket atmışlar' dedi."

KÖY KORUCUSU: "ROKET ATMIŞLAR"

"Ben yanlarına gittim, bomba yerleştirmemişler. Diğer tepeden iki roket atmışlar. 4 km ileride jandarma karakolu var. Araç alev topuna dönmüş. Bir tek araç isabet almış."