Bombalı saldırıdan 30 saniyeyle kurtuldu
Ajanslar

Malatya’dan Ankara’daki barış mitingine giden KESK Büro Emekçileri Sendikası işyeri temsilcisi Sami Polat, Ankara’da 95 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı anını anlattı.

Bombalı saldırıdan 30 saniyeyle kurtuldu

BOMBALI SALDIRI ANINI ANLATTI

Saldırıdan şans eseri kurtulan Polat, şöyle devam etti: “Biz burada arkadaşlarımızla toplanarak otobüslerle Ankara’ya gittik. Sazımız sözümüzle, hoşgörü ve barış türküleriyle yola çıktık. Ankara otogarına vardık. Burada kalabalık artınca kortej halinde Sıhhiye istikametine yürüdük. Gar girişinde telefonumu şarj ettim. Arkadaşlarımla görüştüm.

"ET PARÇALARI ÜZERİME YAĞDI"

Mersin’den gelecek bir arkadaşı aramak için kalabalığın içinden 30-40 metre ileriye gittim. Telefonla rahat konuşmak için ayrılmıştım. O anda bomba patladı. İki kez patladı. Çok güçlü ve yüksek bir ses çıktı. Patlama sonrası arkadaşlarımızın cesetleri, et parçaları üzerime yağdı. İnsanların uzuvları kopmuştu. Yaralılara yardımcı olduk.

"SANİYELERLE KURTULDUM"

Bizim bildiğimiz 11 kişi, yani Malatya’dan 11 kişi hayatını kaybetti. Ben bombanın patladığı yerden 30-40 saniye önce ayrılmıştım. Telefon konuşması için ayrılmamış olsam oradaydım. Saniyelerle kurtuldum.”