Borsa İstanbul Endeksi'nden tarihi zirve
DHA

Borsa İstanbul Endeksi, dünkü kapanış rekorunun ardından bugün de yükselmeye devam etti.

Borsa İstanbul Endeksi 104 bin puanı sınırını da geçerek 104 bin 143 puan ile yeni gün içi rekor düzeye yükseldikten sonra 103 bin 900 - 104 bin puan arasında hareket etmeye başladı.

Borsa İstanbul Endeksi'nin dünkü kapanış rekoru 103 bin 182 puan düzeyindeydi.

Jeopolitik risklerdeki artışa bağlı olarak dün 3.6394 liraya kadar çıkan dolar yeni güne 3.61 - 3.62 lira aralığına, 4.1545 liraya yükselen Euro da 4.13 - 4.14 lira aralığına çekildi.

"AH ŞU ÇILGIN TÜRK BANKALARI…"

İş Yatırım'ın "Ah şu çılgın Türk bankaları…" başlıklı günlük piyasa bülteninde, "Küresel piyasalarda bir ayrışma başladı. ABD faizleri (ABD Merkez Bankası - Fed Guvernörü Lael) Brainard’ın güvercin konuşması üzerine gerilerken, Avrupa faizleri yükselişini sürdürüyor. Hisse senedi piyasalarında ise uzun bir yükseliş dönemi sonrasında kar satışları görüyoruz." denildi ve şu değerlendirme yapıldı:

"Günün sürprizi gelişmekte olan hisse senetlerinden geldi. Gelişmekte olan para birimlerinin değer kaybettiği ve uzun vadeli yerel tahvil faizlerinin yükseldiği bir ortamda hisse senetleri yüzde 0.9 yükselerek dünyadan olumlu ayrıştı.

"Yüksek betalı Borsa İstanbul yüzde 2.0 yükselişle Çin ve Brezilya ile birlikte dünyanın en çok kazandıran hisse senedi piyasası oldu.

"Banka hisseleri geleneği bozmayarak yüzde 3.3 yükselişle Borsa İstanbul’un itici gücü oldu.

"Borsadaki yükseliş devam eder mi? ABD vadelileri ve Asya borsalarının seyri Borsa İstanbul’da satıcılı bir açılışa bir işaret ediyor.

"Ancak yabancı yatırımcıların payındaki istikrarlı yükseliş ve gelişmekte olan ülkelere göre yüzde 30 civarındaki ıskonto Borsa İstanbul’u orta vadede destekleyecektir."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)