Boston bombacısı CIA yöneticisi Fuller'le akraba çıktı
Ajanslar

Boston bombacısı CIA yöneticisi Fuller'le akraba çıktı

Bir dönem paralel yapının akıl hocalığını yapan ve Gülen’in ABD’deki garantörü olan CIA eski yöneticisi Graham Fuller’in 2013'teki Boston saldırılarıyla ilgili sorumluluğu tartışılıyor. Fuller, kızı Samantha'yı saldırıyı gerçekleştiren 2 Çeçen gencin amcası Ruslan Tsarnaev ile evlendirmiş. İddiayı kendi sitesinde kabul etmek zorunda kalan Fuller, Çeçen örgütlerin irtibat bürosu olarak neden kendi evini gösterdiğine ise açıklık getiremedi.

GÜLEN'İN AKIL HOCASI

Graham Fuller'in, aynı zamanda ABD'de ikamet ettiğinden bu yana Fethullah Gülen'ın akıl hocası olduğu iddia ediliyor.

RUSYA'DAN ABD'YE UYARI

Çarnayev, Fuller’in kızıyla evlendikten sonra ABD'ye gitmiş. Ruslan, 2003'ten itibaren  birçok akrabasını yanına getirmiş. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen iki kardeşten Temerlan Tsarnaev, 18 Nisan 2013 günü polis tarafından öldürülmüş, ertesi günü yakalanan Dzhokhar ise geçtiğimiz 15 Mayıs günü idama mahkum olmuştu. Tamerlan’ın Çeçenistan'da şiddet eylemlerine karışmış kişilerle görüşmesi Rus yetkililerin dikkatini çekmiş ve ABD'yi uyarmış.

ARKADAŞI ÖLÜ BULUNDU

2011 yılında Tamerlan, küçük adi suçlarla ilgili defalarca FBI’a çağrılmış. Arkadaşı Brendan Mess'in evinde ölü bulunmasından sonra Temerlan’ın rahat tavırları Rus makamlarının dikkatini çekti.