Bu hafta sonu ne yapsak

kültür sanat

Eminiz ki, siz de yorucu geçen bir iş haftasının ardından güzel bir hafta sonunun hayalini kurmuşsunuzdur. Bu hafta sonunu en iyi şekilde değerlendirmeniz için şehrin etkinlik günlüğünü araştırdık.

İşte şehrin etkinlik günlüğü...

Troya

(21 Kasım 21:00/ Bale - Dans)

Ülker Sports Arena'nın gösteri sanatlarına kapılarını ilk kez 2012'de aralayan Troya, 21 Kasım günü de birçok yenilik ile seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor! Efsanevi dans topluluğu Anadolu Ateşi'nden yüzyılın dans projesi; Troya...

Bulutsuzluk Özlemi & Aylin Aslım

(21 Kasım 23:59/ Konser)

Bulutsuzluk Özlemi ve Aylin Aslım KadıköySahne'de buluşuyor.  Türkiye'de birçok ilke imza atan Bulutsuzluk Özlemi kendi türlerinin ilklerinden biri olma özelliğini taşıyor. Bugüne kadar kaydettikleri albümler ve Türkiye'nin her yerinde verdiği sayısız konserlerle müzikseverlerin aklından hiç çıkmayacak bir yer edinen, müziğine Batı kaynaklı rock melodi ve ritmlerine Anadolu'nun yüzlerce yıllık birikimini de katmayı başaran ve bu sayede büyük ilgi gören, şarkı sözlerinde özellikle sosyolojik, psikolojik, ekonomik ve politik konuları işleyen Bulutsuzluk Özlemi, Türkiye'de uzun süre tartışılan "Türkçe sözlü rock yapılır mı?" sorusuna yaptıkları müzikle cevap verdi.

Nejat Yavaşoğulları, Sina Koloğlu, Sunay Özgür, Deniz Demiröz ve Gencay Kıymaz'dan oluşan grup; müzik serüvenlerinin 28. yılında KadıköySahne'de. Aylin Aslım ise gruba eşlik ediyor.

Kadıköy Font Rotası

(22 Kasım 10:00/ Etkinlik)

Tasarım Bienali Yürüyüşleri, İstanbul'un her iki yakasında belirlenen 12 farklı bölgeyi kapsıyor.

İstanbul'un farklı bölgelerindeki tasarım odaklı ofis, mağaza, atölye, imalathane ve yapıların ziyaret edileceği Tasarım Rotaları'na, bu yıl çeşitli bölgelerin kendine has dokularının inceleneceği tematik rotalar ekleniyor. Kentin her iki yakasında belirlenen 12 bölgeyi kapsayan Tasarım Rotaları programı, ekim ayında başlayacak.

Tasarımın farklı disiplinlerine ve evrelerine dair bilgi edinme ve gözlem yapma olanağı sağlayacak rotalar, "Müstesna İstanbul: Küçük Dükkanlar Kitabı"kitaplarının yazarı Ilgın Yorulmaz'ın işbirliği ile sunuluyor.

KALtheFest

(22 Kasım 15:00/ Festival)

Bu yıl 16.'sı düzenlenen Türkiye'nin en büyük lise festivali KALtheFest, yenilenen yüzü ve dinamik içeriği ile 22 Kasım'da Kadıköy Anadolu Lisesi'nde gerçekleşiyor.

32 dönümlük Kadıköy Anadolu Lisesi kampüsünde 4000'e yakın katılımcıya unutulmaz bir gün yaşatacak olan KALtheFest, 180 metrekarelik dev sahnesinde büyük sanatçıları ağırlarken, katılımcılara sadece konser değil, "gerçek" bir festival yaşatıyor.

Türk müziğinin ekollerinden Selami Şahin ile Türk pop müziğinin güçlü sesi Işın Karaca, 22 Kasım 2014 Cumartesi günü Bostancı Gösteri Merkezi’nde!

Düğünde Panik

(22 Kasım 20:30/ Tiyatro)


Üç skeçten oluşan Düğünde Panik, 22 Kasım'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde...

"Cafe Theatre" (bar kabare) türünü Türkiye'de 12 yıldır aralıksız sürdüren (ilk oyun 16 Şubat 2000 Kemancı) Tiyatro Kılçık, bu sezon hem geleneğini sürdürecek hem de "İtalyan Sahne" olarak bilinen tiyatro salonlarında da izleyicisiyle buluşacak.

"Bugüne kadar hiç kimsenin başına gelmemiş ama bir gün herkesin başına gelebilecek olaylar" bu sezon da Tiyatro Kılçık’ta izleyici karşısına çıkıyor. Kurulduğu günden beri güldürmekten ödün vermeyen Kılçık "Düğünde Panik"adlı kabare oyunuyla yeni sezonda sahnede!

Selami Şahin - Işın Karaca

(22 Kasım 21:00/ Konser)

Bostancı Gösteri Merkezi’nde “Hem Sevdalı Hem Belalı Şarkılar”!

Bugüne kadar 300'ün üzerinde bestesiyle Türk müziğinde ekol olan Selami Şahin ile Türk pop müziğinin güçlü sesi ve yaptığı albümlerle adından sıkça söz ettiren Işın Karaca çok özel bir proje ile aynı sahneyi paylaşıyor.

Bu özel geceye tanıklık etmek için siz de yerinizi alın!

. Frank

(23 Kasım 19:00/ Tiyatro)


Friedrich Dürrenmatt'ın kaleme aldığı "5. Frank", 23 Kasım'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sizlerle buluşuyor.


Sevgi, iyilik, sevecenlik, acıma gibi insana özgü duyguların bütünüyle yok sayıldığı vahşi kapitalizmi, para, güç ve ölüm olguları üstünden grotesk bir dille eleştiren"5.Frank", oyuncular tarafından canlı olarak yapılan müzikleriyle, modern ve dinamik reji anlayışı, tempo ve coşkusuyla, seyirciye, gülmecesi bol, keyifli ve aynı zamanda sarsıcı bir tiyatro lezzeti sunmayı vadediyor.