Bülent Arınç: Baydemir'in konuşması büyük talihsizlik
ensonhaber.com

CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı üzerine Meclis, Başkanvekili Şafak Pavey'in başkanlığında toplandı. HDP adına konuşan Osman Baydemir "Benim ve bütün vekillerimizin vekillikleri bir askerin, polisin, gerilla ve sivilin canına kurban olsun" ifadeleri Meclis'te gerginliğe neden olmuştu.

Baydemir'in açıklamalarının ardından hükümet adına söz hakkı alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  HDP'li Osman Baydemir'in açıklamaları üzerine konuştu.

"BAYDEMİR'İN KONUŞMASI BÜYÜK TALİHSİZLİK"

"Öncelikle sayın Baydemir'i geçmişten tanıyorum. Onun çözüm süreci konusundaki iyi ve samimi dileklerine katılırım ancak onun burda konuşma yapması büyük bir talihsizliktir.

Bülent Arınç: Baydemir'in konuşması büyük talihsizlik

"KADIN EŞ BAŞKAN ÇIKSAYDI SIRTIMIZI PKK'YA YASLADIK DİYECEKTİ"

Aslında her iki eş başkanın da konuşma yapması gerekiyordu. Eğer kadın milletvekili ve eş başkan burda konuşsaydı, muhtemelen biz sırtımızı PKK,PYD'e yasladık diyecekti. Erkek eş başkan konuşmuş olsaydı, o da mutlaka silahlanın, kendi öz savunmanızı kurun ve bu hükümetten hesabınızı görün diyecekti."

Bülent Arınç: Baydemir'in konuşması büyük talihsizlik

"DİNLEMESİNİ BİLİN"

Konuşması sırasında HDP'lilerin tepkisine karşı Arınç, "Dinlemesini bilin, biz sizi dinledik" diyerek sözlerine devam etti:

"Bizim polisimiz ensesinden vurularak öldürüldü ve PKK bunu üstlendi. Bu üstlenmeye karşı PKK'nın yayın organı yaptığı açıklamasında éHPG'li gençler, polislere cezasını verdi" dedi. Dün de binbaşımız saldırıya uğradı. Alçakça katledildi."

"HANFENDİ SUS"

Arınç kendisine itiraz eden HDP'li kadın vekile kürsüden "Hanfendi sus." diye bağırdı.

Baydemir: Dokunulmazlıklar gerillanın canına kurban olsun