Bülent Arınç: Bizde Tayyipler bitmez

bülent arınç

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki Hamidiye Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen Ak Parti Devrek İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Arınç yaptığı konuşmasai, "Şimdi birileri ellerini ovuştruyor, 'Tayyip gitti ya bizim önümüz açılabilir' diye, bizde Tayyipler bitmez, bu inanmış kadrolardan kim olursa olsun bayrağı yere düşürmez, alır eline en yükseklere onu dikmek için çalışır" dedi.

AK PARTİ DELİLERİN İŞİ

Geçmişteki siyasi partilerin döneminde olaylara adeta at gözlülüğüyle bakıldığına işaret eden Arınç, "Pazarı geçirsek de barajı açıp parlamentoya bir girsek.' Pazartesi ne olacak, bir fikirleri yok. AK Parti bırakın pazarı ve pazartesiyi düşünmeyi, 2011'de seçimlere gidiyoruz, herkes pazartesi iktidar olursa ne yapacağını söylüyor, bizim AK Parti, pek akıllıların işi değil, delilerin işi gibi adam 2023'ü düşünüyor" diye konuştu.

Arınç, ekonomik göstergelerde en yüksek başarının partileri döneminde yaşandığını, 500 milyar dolarlık ihracatı da 2 trilyon dolarlık gayrisafi milli hasılayı da yakalayacaklarını dile getirdi.

"MİLLET HİZMET BEKLİYOR"

Başbakan Yardımcısı Arınç, hizmete endeksli siyaset yaptıklarını, günlük kavgalarla bugünlere gelmediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Millet hizmet bekliyor. Yıllarca buna susamış. İktidarımız döneminde tam 7 milyon kişiye yeni istihdam sağladık. Sadece geçtiğimiz yıldan bu yana 1,5 milyonu buldu. Hamdolsun, bu istihdamların bir kısmı kamuda bir kısmı da özel sektördedir. Öğretmenlerimiz içinde atanamayanlar vardır ama cumhuriyet döneminden itibaren en çok atama yapan AK Parti iktidarı olmuştur. Faal görevde 857 bin öğretmenimiz var, bunun 460 bininin bizim iktidarımız döneminde ataması yapıldı. Halen de yapılacak. Ocakta 15 bin, daha sonra yıl içinde bu sayıyı daha da arttıracağız. Gençlerimizin bugün en iyi eğitimi alması için her ile üniversite yaptık."

"İŞVERENLERİN TALEPLERİNİ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ"

Madencilik konusunda çok büyük acılar yaşandığını hatırlatan Arınç, "Özellikle bu yıl içinde. Yüksek sayıda olması nedeniyle eskiden Zonguldak'ta da 200'den fazla hayatını kaybetmiş maden işçimiz vardı, bu sefer 300'ü aşan maden işçimiz Soma'da hayatını kaybetti" şeklinde konuş tu.

Arınç, Ermenek'te 18 madencinin de hayatını kaybettiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bunlar büyük acılardır. Rabbim, benzerini göstermesin, beterinden saklasın. Bu olaylar sebebiyle tekrar her şeyi gözden geçirdik. İş güvenliği ve iş sağlığı konusunda yeni düzenlemeler yaptık, özellikle maden iş kolunda ücretlerin arttırılması, çalışma saatlerinin düşürülmesi, iş güvenliğine yönelik tedbirler alınması maksadıyla yeni kanunlar çıkarttık, bir kısmı da bütçe çıktıktan sonra ilk işimiz onları çıkartmak olacak. Biz alın teriyle ve çok zor şartlarda bu sektörde çalışan insanımızın, kalbinin pırıl pırıl olduğuna, memleket sevgisiyle bütün dünyaya örnek olduğuna inanıyoruz."

"BİZDE TAYYİPLER BİTMEZ"

Arınç, dışarıda da "Türkiye çok oluyor" diye kıskananlar olduğunu, ülkenin büyüme hızıyla AB'yi bile kıskandırdığını kaydetti. Arınç, seçimlerin büyük bir imtihan olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dördüncü dönem ve Recep Tayyip Erdoğan 'sız bir dönem olacak. Çok iyi geçiş yaptık. Onu cumhurbaşkanı seçtik hep beraber, yerine oy birliğiyle Sayın Ahmet Davutoğlu'nu genel başkan ve başbakan yaptık. Şimdi birileri ellerini ovuşturuyor, 'Tayyip gitti ya bizim önümüz açılabilir' diye, bizde Tayyipler bitmez, bu inanmış kadrolardan kim olursa olsun bayrağı yere düşürmez, alır eline en yükseklere onu dikmek için çalışır. Biz böyle bir partiyiz. 2015 seçimlerinde AK Parti'yi tökezletmek için birileri bir şey düşünüyorlar. Onun için uyanık olacağız. "