Bülent Arınç'tan Haluk Koç'a Hakan Fidan yanıtı
Ajanslar

bülent arınç

Bülent Arınç, Hakan Fidan'ın tekrar MİT Müsteşarlığı'nda görevlendirilmesiyle ilgili soruları yanıtladı.

"BU KADAR DA CEHALET İLİM TAHSİLİYLE OLUR"

CHP Sözcüsü Haluk Koç'un Hakan Fidan ile ilgili açıklamalarını nasıl değerlendirdiği sorulan Arınç, şöyle konuştu:

"Çok konuşan ama boş konuşan insanlar üç, dört tanedir. Bunlardan bir tanesi de o kişidir. Soyadının öyle çok iddialı olduğuna bakmayın aslında boş konuşan, ağzına geleni söyleyen, hakaretten başka bir şey bilmeyen bir garip siyasetçidir. Her kamu görevlisi milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrılabilir. Geri dönüşleri de mümkündür. MİT Müsteşarının aday adaylığından sonra geriye dönmeyeceğini bir partiye üye olmakla da alakası yok. Aday adaylığını koyan bir insan otomatikman partiye üye olmak durumunda değil. Kişi, ben aday adaylığından vazgeçiyorum diyecektir. Ona onay veren makam da eski görevine iade edecektir. Bu işlem de tamamlanmıştır. Şimdi o konuşan kişi bu adam aday adayı oldu. Bu partiye de üye oldu. Artık geri dönemez derse cehaletini ortaya koyar. Bu kadar cehalet de ancak ilim tahsiliyle mümkündür"

HALUK KOÇ NE DEMİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Koç, eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adaylığını geri çekmesi ile ilgili yazılı açıklama yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin istihbarat örgütü başkanlığından istifa ederek bir siyasi partiye kaydını yaptıran ve milletvekili adayı olduğunu açıklayan Hakan Fidan, bugün bir açıklama daha yaparak üyesi olduğu iktidar partisinin milletvekili adaylığından da çekildiğini duyurdu. Birçok oyun ve pazarlığı içerse de milletvekili adaylığından çekilmek Hakan Fidan'ın hakkıdır ama herkes şunu çok iyi bilmelidir ki bir siyasi partiye üye olan Fidan yeniden MİT Müsteşarlığına getirilemez ve getirilmemelidir."