Bülent Arınç'tan Öcalan açıklaması

Bülent Arınç'tan Öcalan açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Abdullah Öcalan'a sekretarya' konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

''ÖYLE BİR ŞEY YOK''

Arınç, Öcalan'a sekreterya iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Sayın Pervin Buldan, sayın Sırrı Süreyya Önder ve sayın İdris Baluken kendilerini sekreterya için görevlendirilmiş sanıyorlar, öyle bir şey yok." dedi.

''İMRALI HEYETİNDEKİ KİŞİLER DE DEĞİŞEBİLİR''

Öte yandan Arınç, '' Oraya giden kişilerin Adalet Bakanlığı tarafından görevlendirildiğini biliyoruz. Yakınları için izne ihtiyaç yok. Oraya gitmek isteyenler dilekçe veriyor, bakanlık değerlendiriyor. İmralı heyetindeki kişiler ve sayıları da değişilebilir'' dedi.

''ÇÖZÜM SÜRECİ SİYASİ BİR SÜREÇTİR''

''Hükümetimiz yanlış anlamayı sonlandırmak için Başbakanımız kesin bir çizgiyi belirtmiştir. Çözüm süreci ayrıdır, kamu düzeni ayrı bir konudur. Hayır ikisi ayrıdır. Çözüm süreci siyasi bir süreçtir. (PYD terörist bir örgüt mü? Yardım için ne diyeceksiniz? sorusuna) Meclis Başkanlığı yaptım, iç tüzükte istişare amaçlı soru sorulamaz deniyor. İlla bir cevap istiyorsanız, dünkü konuşmamda bulabilirsiniz.

BEŞİKTAŞ'IN GALİBİYETİ

(Beşiktaş'ın Partizan galibiyetini soran bir gazeteciye) 7 yaşından beri Beşiktaşlı olan bir Başbakan Yardımcısına sorulabilecek en iyi soru budur. Maçı izleyemedim ama gazetelere baktım, muhteşem oynamışlar. 4-0 harika bir sonuç. Trabzonspor’da güzel bir galibeyet almış, tebrik ederim. Umarım çözüm sürecine katkısı olur.'' şeklinde konuştu.