Bülent Arınç'tan Yüce Divan açıklaması

Bülent Arınç'tan Yüce Divan açıklaması

Toplantı sonrası konuşan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM Soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakanla ilgili verdiği kararı değerlendiren Arınç, "Bugünkü karar, ara karardır, henüz gerekçesi yazılmamıştır. Bir bloklaşma maalesef var. Bu bloklaşma, CHP ve MHP'li üyeler tarafından yapılıyor" diye konuştu. Muhalefet partili komisyon üyelerinin konuyla ilgili karar öncesinde görüş bildirdiklerini kaydederek, "Bu adam suçludur' ya da 'bu adam suçsuzdur' diyenler komisyona üye olamazlar" dedi.

"HÜKÜMET YIPRATILMAK İSTENİYOR"

Daha önce de komisyon kararlarının alındığını hatırlatan Arınç, hiçbirinde böyle büyük tartışmaların yaşanmadığını ifade ederek, "Olayın politik yönlü olduğunu biliyoruz ve bu şekilde de Ak Parti hükümetinin yıpratılmak istendiğini düşünüyoruz" dedi.

Bülent Arınç'tan Yüce Divan açıklaması İZLE

ASTSUBAYIN YURDA GETİRİLMESİ

Arınç, Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulmasının ardından yapılan operasyonla yurda getirilen astsubayla ilgili olarak, "Elbette bir soruşturma yapılacaktır. Kendisinin vereceği bilgiler dahilinde bu irtibat kesilme olayının ne şekilde olduğu, kimler tarafından olduğu, nasıl cereyan ettiği konularını hep beraber öğrenmiş olacağız zamanı geldiğinde" dedi.