Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı istifa etti
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen belediye başkanları arasında bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin, bugün saat 16.00'da yapılacak açılış töreninde yapacağı açıklama merakla bekleniyordu.

ALTEPE İSTİFA ETTİ

Recep Altepe istifa açıklamasında şunları söyledi; "Son günlerdeki gelişmeler Türkiye’nin gündemi. Bu gündemle ilgili birkaç şey söyleyeceğim. Burada en güzel şekilde yaşadığımız gibi Bursalı hemşerilerimize hizmet etmek. Bursa’ya eser kazandırma konusunda gece gündüz çalışıyoruz. Bunu da ibadet olarak yapıyoruz. Bunu yaparken  de şehre katkı sağlamak için çalışıyoruz. Özellikle bu konuda mahcup olmamak adına dedikodulardan kaçındık. Kimseye haksız kazanç temin ettirmedik. Aynı amaçla bir Belediye Başkanı olunca iş yerlerimi de kapattım. Her girdiğimiz seçimden zaferle çıktık. 16 Nisan referandumunda 6 büyükşehir arasında yüzde 50 üzerinde oy alan tek şehir olduk. Yolsuzlukla suçlanmadık. Bursa halkı karşısında gücen oranımız düşmedi. Son günlerde AK Parti tarafından bir değişim eylemi başlatıldı. Bağlılığımız Milli Selamet  Partisi’nden bu yana devam etti. Camiayla olan bağımız haricinde hiçbir bağımzı bulunmamakta. Böyle bir teşkilat tecrübesi olan biri olarak 39 yıllık görevimde hep ibadet olarak gördüğüm bu yolda kavgada hiç olmadım. Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz. Kriz oluşturmaya da fırsat vermeyeceğiz. Bu şartlarda Bursamıza hizmet imkanının kalmadığı ortadadır. Bugün itibarıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum."

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı istifa etti VİDEO

TÖRENDEKİ KONUŞMASI 'İSTİFA ETMEDİ' ŞEKLİNDE YORUMLANMIŞTI

Öte yandan Altepe, istifa açıklamasından önce katıldığı açılış töreninde sadece projelerinden bahsetmesi istifa etmediği şekilde yorumlanmıştı ve şunları söylemişti; "Bugün güzel bir gün. Yazdan kalma bir gün. Çok değerli dostlar güzel bir dönem geçiriyoruz. Bu eserlerle birlikte tarihe geçiyoruz. Bursamız gelişen Türkiye’nin öncü şehri oldu. Belediyeciliğe ilk girişim Yıldırım’dan oldu. Yıldırım için ne yapsak az çünkü bize en çok desteği Yıldırım verdi. Ben herkese teşekkür ediyorum."