Çankırı'da art arda depremler
ensonhaber.com

İç Anadolu güne depremlerle uyandı.

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde art arda iki deprem meydana geldi.

ART ARDA İKİ DEPREM

Ankara'da da hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD açıkladı. Buna göre ilk deprem kayıtlara 4,7 olarak geçti. Saat 9.00'da yaşanan bu depremin ardından saat 9.03'te de ikinci bir deprem oldu.

AFA ikinci depremin şiddetini ise 4,8 olarak duyurdu.

Çankırı'da art arda depremler

KISA SÜRELİ PANİK

İlk depremin 13,66 kilometre, ikinci depremin ise 4,13 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Çevre illerden de hissedilen deprem kısa süreli panik yarattı.

EVLERDE HASAR OLUŞTU

Depremler nedeniyle özellikle eski binalarda sıva dökülmesi, baca yıkılması gibi hasarlar meydana geldi. Belediye ekipleri, hasar oluşan evlerin çevresinde önlem aldı. Deprem sırasında bazı marketlerde raflardaki ürünler de yere döküldü. İlçe merkezinde ve köylerde hasar tespit çalışması başlatıldı.

Çankırı'da art arda depremler

NORMAL YAŞAMA DÖNÜLDÜ

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, depremlerle ilgili kriz masası oluşturduklarını belirterek, "Depremden sonra tüm Çerkeş'i kontrol ettik. Zabıtalar tek tek sokaklarımızı gezdiler. Vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirdik. Köylerimizle telefonla irtibat haline geçtik. Vatandaşlarımızın panik hali sükunete dönüştü. İnsanlar dışarıda baya panikledi. Şu an vatandaşlarımız evlerine döndüler. İlçemizde herhangi bir yaralanma söz konusu değil. Ufak tefek hasarlar var. Metruk evlerde baca yıkılması, sıva dökülmeleri gibi hasarlar var. Su ve elektrik kesintisi gibi ciddi olumsuzluklar tespit edilmedi. Vatandaşlarımız normal yaşantılarına devam ediyor." dedi.

Çankırı'da art arda depremler

"DEPREM TECRÜBESİ VAR"

Sopacı, 1944'te büyük bir deprem tecrübeleri olduğunu hatırlatarak, "7.2 gibi bir depremde Çerkeş'in birçok yaşam alanı binaları yerle bir olmuştu, ciddi ölümler olmuştu. Allah'ım böyle kötü günleri ilçemize bir daha yaşatmasın." diye konuştu.

Çankırı'da art arda depremler

VALİDEN 'PANİK YAPMAYIN' UYARISI

Vali Hamdi Bilge Aktaş da gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ayrı depremde can ve mal kaybının yaşanmadığını kaydederek, "Köylerimizde zarar gören binalarımız oldu ama herhangi binamızda ciddi bir hasar söz konusu değil. Türkiye'miz genel olarak deprem kuşağında bir ülke olduğu için zaman zaman depremler yaşıyoruz. İlimizde de sarsıntılar oluyor. Halkımızdan da herhangi bir şekilde panik olmaması, günlük hayatlarına devam etmelerini rica ediyorum." diye konuştu.

Çankırı'da art arda depremler

ÜÇÜNCÜ DEPREM

Bu arada saat 14.46'da merkezüssü Çankırı'nın Çerkeş ilçesi olan 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.