Çavuşoğlu, Türkiye'nin IKBY düşüncesini açıkladı
ensonhaber.com

Mevlüt Çavuşoğlu ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

"REFERANDUM KARARI BÖLGE İÇİN İYİ DEĞİL"

Dışişleri Bakanı, IKBY'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumuna ilişkin, "Esasen bu konuda Fransa ile Türkiye'nin yaklaşımı örtüşüyor. Böyle bir referandum kararı yanlış bir karardır ve bu karar Türkler için de iyi değil Irak için de iyi değil bölge için de iyi değil." şeklindeki görüşünü dile getirdi.

Çavuşoğlu, Bağdat ile Erbil'in zamanında anlaştığını ve mevcut anayasanın ortaya çıktığını anımsatarak, buna karşın referandum konusunda dünya kamuoyunun her türlü adımı Türkiye'den beklediğini söyledi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin IKBY düşüncesini açıkladı

"GÜCÜMÜZÜ KULLANMAKTAN ÇEKİNMEYİZ"

Mevlüt Çavuşoğlu, "İkili görüşmelerimizde de bunu gördük. Bugünkü görüşmemizi kastetmiyorum. Amerikalılar da diğer ülkeler de 'Siz komşusunuz, sizin gücünüz var.' diyor. Biz Türkiye olarak yeri geldiği zaman hiçbir gücümüzü kullanmaktan çekinmeyiz." şeklindeki değerlendirmelerini paylaştı.

CUMHURBAŞKANI DIŞİŞLERİ'Nİ DİNLERİZ DEMİŞTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kazakistan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada Kuzey Irak'taki referandumun sorulması üzerine Dışişleri Bakanlığı'ndan bilgi alacağını belirtmiş ve "Duygusal çıkışlar yapmak doğru olmaz. O iddiaları etraflıca Dışişleri’nden dinlememiz, doğru bilgileri almamız lazım. İddialar nedir, ne derece doğrudur? Bunları bir görmemiz, okumamız lazım. Değerlendirme ancak ondan sonra yapılabilir." demişti.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin IKBY düşüncesini açıkladı