Chicago Belediye Başkanı göçmenlere çağrıda bulundu
ensonhaber.com

DACA'nın iptaliyle 800 bin göçmenin gönderilmesi konusu ABD'nin gündemini büyük ölçüde etkiliyor. Göçmenler DACA'nın iptaline karı çıkarken "Amerikan rüyasının kendisi DACA'dır, DACA'nın iptali ABD'nin bitişidir." derken, DACA yanlıları ise yasanın bir an önce geçirilerek ABD'nin gerçek Amerikalılara kalmasını istiyor.

Chicago Belediye Başkanı göçmenlere çağrıda bulundu

İki taraftan da yüksek seslerin çıkmaya başladığı sırada Chicago Belediye Başkanı Rahm Emanuel bugün göçmenlere, yaptığı basın toplantısıyla seslendi.

TRUMPSIZ HAVA SAHASI

Emanuel yaptığı açıklada, kendisinin sorumluluğunda bulunan tüm bölgelerde Trump'ın sözlerinin işlemeyeceğini belirtirken, "Daca'nın iptali ile yer değiştirmesi gerekecek olan tüm göçmenleri Chicago'ya davet ediyorum." dedi.Chicago Belediye Başkanı göçmenlere çağrıda bulundu

Hayali olan herkesin burada rahatlıkla yaşayabileceğini belirten Belediye Başkanı, DACA'nın iptal edilmesi durumunda bile kapılarının herkese açık olduğunu belirtti.

DACA YANLISI GÖSTERİLER ARTIYOR

ABD'nin bir çok noktasında göçmenler ve aktivistler DACA'nın iptal edilmemesi için protestolar yapıyor. DACA'nın önemini vurgulayan dövizler ile eylem yapan göstericiler Trump karşıtı yürüyüş ile gösteriler düzenliyor.

Chicago Belediye Başkanı göçmenlere çağrıda bulundu