CHP Adana milletvekili adayı dizlerinden vuruldu

ç

Sabah saat 09.00 sıralarında Çukurova Genç İş Adamları Derneği (ÇUGİAD) toplantısı için Park Zirve Tesislerine gelen CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen, girişte silahlı saldırıya uğradı.

3 el ateş edilen ve bacaklarından yaralanan Elif Doğan Türkmen, kaldırıldığı özel bir hastanede tedaviye alınırken, saldırganlar da geldikleri araçla kaçtı.

CHP Adana milletvekili adayı dizlerinden vuruldu

CHP Adana milletvekili adayının vurulma anı VİDEO

OTOMOBİL TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU

İhbar üzerine alarma geçen polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin kullandığı otomobili merkez Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde terk edilmiş halde buldu. Otomobil incelemeye alınırken kaçan şüpheliler aranıyor.

CHP Adana milletvekili adayı dizlerinden vuruldu

CHP Adana milletvekili adayı ayaklarından vuruldu VİDEO

ADANA VALİSİ: DİZLERİNDEN VURULDU

Adana Valisi Mustafa Büyük, CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen'in kahvaltı programına giderken, bir araçtan açılan ateş sonucu dizlerinden yaralandığını, hastaneye kaldırılan Türkmen'in hayati tehlikesinin olmadığını bildirdi. Vali Büyük, saldırıda kullanılan ve kiralık olduğu belirlenen aracın terk edilmiş halde bulunduğunu, zanlıların arandığını açıkladı.

TÜRKMEN: BİR ŞEYİM YOK ABARTMAYIN

Özel Medline Hastanesi'nde acil müdahale edilen ve her iki bacağının diz altında 3 kurşun yarası olduğu saptanan Elif Doğan Türkmen'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Filmleri çekilen Türkmen, yaptığı ilk açıklamada, "Ben iyiyim. Saldırı korkutma amaçlı yapılmıştır. Sağlık durumum iyi, saldırıyı abartmayın" dedi.

CHP Adana milletvekili adayı dizlerinden vuruldu

OTOMOBİLİ KİRALAYAN TESPİT EDİLDİ

Yapılan ilk incelemede, saldırıda kullanılan otomobili Ali Fuat Elibol adında bir kişinin kiraladığı tespit edildi. Elibol, avukat Türkmen'in milletvekili adaylığının kesinleşmesinin hemen ardından, basın kuruluşlarına Türkmen'in kendisini dolandırdığı iddiasıyla döküman göndermişti. İddiaya rağmen Türkmen hakkında dolandırıcılık iddiasıyla açılmış herhangi bir davanın bulunmadığı anlaşılırken, Elibol'un da bir dolandırıcılık davasından ceza aldığı ortaya çıktı.

CHP Adana milletvekili adayı dizlerinden vuruldu

VURAN KİŞİ BELLİ OLDU

Adana Valisi Mustafa Büyük, CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı avukat Elif Doğan Türkmen'in silahla yaralanmasına ilişkin zanlı Ali Fuat E'nin tespit edildiğini, saldırının siyasi boyutunun olmadığını belirterek, ön değerlendirmelerine göre olayın avukat müvekkil ilişkisinden kaynaklandığını bildirdi.

ŞÜPHELİNİN SUÇ DOSYASI KABARIK

Adana’da ayaklarından vurulan CHP adayı avukat Elif Doğan Türkmen’in şüpheli olarak aranan Ali Fuat Elibol’un nitelikli dolandırıcılık ve bilişim sistemlerinde banka veya kredi kartlarını kullanarak dolandırıcılık yapmak suçlarından açılan 2 davasında avukatlığını yaptığı belirlendi. Ali Fuat Elibol’un nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, bilişim suçları, ruhsatsız silah taşıma ve satın alma, tefecilik, bedelsiz senet kullanmak, tehdit, kişilerin huzurunu bozma ve hakaret suçlarından toplam 17 kaydının olduğu ortaya çıktı. Elibol hakkında tefecilik ve bedelsiz senet kullanma suçlamalarından dava açılmadığı, diğer tüm suçlamalarla ilgili dava açılıp yargılandığı, bazı dosyalardan da ceza aldığı anlaşıldı.