CHP 34. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi açıklandı

CHP 34. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi açıklandı

CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nın ikinci gününde yapılan Parti Meclisi (PM) seçimleri liste savaşlarına sahne oldu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'anahtar listesi' partililere dağıtıldı. Daha önceden 100 kişi olacağı duyurulan listenin PM adayları bölümünde 98 ismin yer aldığı görüldü.

CHP Parti Meclisi üyeleri tam liste-Tıklayın

Anahtar listenin ardından Kılıçdaroğlu'nun 52 kişilik 'anahtarın anahtarı' listesi delegelere dağıtıldı.

Sonrasında ise CHP eski genel sekreteri Önder Sav'ın, muhalif isimlerin yer aldığı mavi listesi başta olmak üzere farklı listeler peş peşe dağıtıldı.

KORSAN LİSTELER

Kurultay salonunda 'korsan listeler' de dağıtıldı. Bu listelerle Kılıçdaroğlu'nun, 'anahtar' ve 'anahtarın anahtarı' listeleri arasında büyük benzerlikler olması dikkati çekti.

Ankara Spor Salonu'nda yapılan kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından aday gösterilen 12 isimden en yüksek oyu alan 8 kişi PM üyesi oldu.

Seçim sonucunda Metin Feyzioğlu (941), Oğuz Oyan (914), Hülya Güven (874), Sencer Ayata (864), Gaye Usluer (813), Burhan Şenatalar (752), Birgül Ayman Güler (750), Seyhan Erdoğdu (734) Bilim, Kültür ve Yönetim Platformu kontenjanından PM üyesi seçildi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Anahtar Listesi yazılı listede yer alan isimler şöyle:

"Hamdi Fidan, Levent Gök, Gökhan Günaydın, Zeki Gündüz, Hurşit Güneş, Koray Gürbüz, Berrin Gürçay Dilekçi, Emrehan Halıcı, Saniye Nazik Işık, Sena Kaleli, Ertuğrul Kaplan, Sinan Karahan, Ercan Karakaş, Murat Karayalçın, Ayten Kayalıoğlu, Adnan Keskin, Metin Keskin, Ali Kılıç, Haluk Koç, Ali İhsan Köktürk, Ömer Kurtaş, Bülent Kuşoğlu, Sedef Küçük, Osman Faruk Loğoğlu, Nihad Matkap, Rıfat Toruntay Nalbantoğlu, Ekrem Kerem Oktay, Gülseren Onanç, Umut Oran, Kadir Göktay Öğüt, Hasan Ören, Durdu Özbolat.

Faruk Özdemir, Veli Özdemir, İhsan Özkes, Engin Özkoç, Faik Öztrak, Ali Rıza Öztürk, Çiğdem Öztürk, Ali Arif Özzeybek, Şafak Pavey, Gökçe Pişkin, Zuhal Samlı, Perihan Sarı, Hüseyin Saygılı, Meliha Selmanpakoğlu, Çetin Soysal, Mehmet Ali Susam, Mehmet Şeker, Bihlun Tamaylıgil, Sezgin Tanrıkulu, Tahsin Tarhan, Elfin Tataroğlu, Gürsel Tekin, Ahmet Tekiner, Bülent Tezcan, Lamia Yıldız Tokman, Erdoğan Toprak.

Halit Toraman, Nurgül Uçar, Mehmet Necati Yağcı, Hüseyin Yaşar, İbrahim Yener, Emel Yıldırım, Seynur Yıldırım, Hüseyin Yıldız, Candan Yüceer, Alaattin Yüksel, Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Umut Akdoğan, Yakup Akkaya, İlay Aksoy, Sema Aksoy, Engin Altay, Soner Anafarta, Erol Aslan, Nadir Ataman, Kutsiye Benan Baykal, Uğur Bayraktutan, Ayşe İnci Beşpınar, Seyfullah Beysülen, Ayşe Gülsün Bilgehan.

Tekin Bingöl, Dursun Bulut, Mehmet Volkan Canalioğlu, Cemal Canpolat, Recep Cengiz, Muhammet Çakmak, Gürbüz Çapan, Aytun Çıray, Meryem Gül Çiftçi, Faruk Demir, Turgut Dibek, Mevlüt Dudu, Mehmet Zeki Durmaz, Aykan Erdemir, İlyas Güven Eroğlu."

Listede Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için yer alan isimler ise şöyle:

"Atila Emek, Cengiz Gökçel, Yegane Güley, İhsan Kalkavan, Süleyha Sumru Karaer, Soner Karakuş, Sezgin Kaya, Emre Köprülü, İbrahim Mendeşoğlu, Mustafa Moroğlu, Saliha Öğütçü, Murat Haluk Öncel, Şenal Sarıhan, Zuhal Sirkecioğlu Dönmez, Mümin Akgül, Şükriye Akkaya, Ali Rıza Akyüz, Emin Seçkin Arıkan, Tülay Ateş, Turan Aydoğan, Selahattin Balta, Saniye Barut, Mustafa Ülkü Caner, Celal Çelik, Abdurrahman Selçuk Erakkuş, Refik Eryılmaz."

KILIÇDAROĞLU: ÖRGÜTÜMÜZE DANIŞARAK 100 KİŞİLİK LİSTE YAPTIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu il başkanlarının, milletvekillerinin, Kadın ve Gençlik Kolları'nın görüşlerini aldıktan sonra 60 kişilik Parti Meclisi için 100 kişilik anahtar liste hazırladı. Kılıçdaroğlu, anahtar listeye ilişkin düzenleme konusunda yaptığı açıklamada, "Kurultay delegelerimize, örgütümüzün iradesine güveniyorum. Esas irade Kurultayımız'dan çıkacak olan iradedir. O nedenle Parti Meclisimize aday olan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ederek, ben yine örgüte, il başkanlarımıza, milletvekillerimize, Kadın ve Gençlik Kollarımıza danışarak, onların görüşünü alarak 100 kişilik bir 'anahtar liste' yaptım" dedi.

Delegelerin bu 100 kişiden kimi Parti Meclisi'ne seçerse onun Parti Meclisi üyesi olacağını ve o kişilerle çalışacağını belirten Kılıçdaroğlu, 100 kişilik anahtar listesinin Kurultay Başkanlık Divanı'nın bastırdığı liste ile aynı renkte olacağını ve başka bir anahtar listesi olmadığını da belirtti.

PM İÇİN 434, YDK İÇİN 128 KİŞİ BAŞVURDU

CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) adaylığı için 434, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) için de 128 kişi başvuru yaptı.

CHP Kurultayı'nda, PM ve YDK üyelikleri için başvuruların sona ermesinin ardından geçici listeler, divan tarafından okundu. İtirazlar için verilen sürenin ardından kesin listeler ilan edildi. Buna göre, PM için 434, YDK için de 128 aday başvuruda bulundu.

GÜRSEL TEKİN İDDİALARI HABERTÜRK'TE DOĞRULADI

Yaklaşık üç ay önce parti içindeki görevlerinden istifa eden Gürsel Tekin, tekrar PM listesinde olduğu iddialarını Habertürk televizyonunda doğruladı. Ece Üner'in, "Kılıçdaroğlu ile görüşmeniz PM'de yar alacağınızın bir sinyali olarak algılandı. Doğru bir sinyal miydi?" sorusuna, "Evet doğru bir sinyaldi" cevabını verdi.

FİKRİ SAĞLAR: KIRGIN DEĞİLİM AMA..

Kılıçdaroğlu'nun listesinde olacağı iddiaları yer alan ancak anahtar listede kendine yer bulamayan Fikri Sağlar, partiye ve Kılıçdaroğlu'na kırgın değilim dedi. Sağlar sözlerinin devamında, "Ancak Süleyman Çelebi, İlhan Cihaner ve Celal Doğan gibi isimler neden yok listede diye de sormadan edemiyorum" dedi.

CHP 34. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi açıklandı