USD: 1.7447
EUR: 2.3164

İstanbul 2°C

Ankara -3°C

İzmir 8°C

Türkiye’nin bir 12 Eylül ayıbı daha olmasın

Muharrem İnce, “Türkiye’nin bir 12 Eylül ayıbı var. Türkiye’nin ikinci bir 12 Eylül ayıbı olmasın” dedi.

07.09.2010 - 21:38

CHP Yalova İl Başkanlığı tarafından ‘Banane Kafe'de düzenlenen ‘Neden hayır diyoruz?’ konu başlıklı söyleşiye, CHP Grup Başkanvekili ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum konuşmacı olarak katıldı. Yapılacak referandumun 12 Eylül ile tek özelliğinin aynı güne denk gelmesi olduğunu belirten İnce, “Türkiye'nin bir 12 Eylül ayıbı var. Türkiye'nin ikinci bir 12 Eylül ayıbı olmasın” dedi.

İkinci 12 Eylül ayıbı olmasın
İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “12 Eylül 1980'den 7 Aralık 1983'e kadar o 3 yıl içerisinde, grev ve lokavt kanunu, siyasi partiler kanunu, sendikalar kanunu, toplantı ve yürüyüş kanunu başta olmak üzere bu dönemde 808 kanun ve kanun hükmünde kararname çıkmıştır. Yani 12 Eylül'ün ruhu, bu kanunlarda gizlidir. Bunların hepsi ortadadır. Bunların hepsi dururken nasıl 12 Eylül ile hesaplaşıyorsunuz? 12 Eylül'ü yapanlar AKP iktidarı tarafından başköşede tutuluyor. 12 Eylül'ün ünlü generallerinden birisi Nurettin Ersin. Nurettin Ersin vefat ettiğinde, cenazesinin başköşesinde sayın Recep Erdoğan vardı. Ersin'in oğlunu New York Ziraat Bankası Şubesi'nde, dolgun ücretle işe sokan kişi Sayın Recep Erdoğan'dır. Manisa'da Kenan Evren ile açılışlara giden Bülent Arınç'tır. Çankaya'da Kenan Evren'i ağırlayan Abdullah Gül'dür. 12 Eylülcüler'i başköşede tutacaksınız, açılış yapacaksınız, oğlunu işe sokacaksınız, sonra da diyeceksiniz ki, 12 Eylül'le hesaplaşıyoruz. Yok, öyle yağma” şeklinde konuştu.

“Bu ülkenin solcuları, 12 Eylül'den sonra Metris'te, Selimiye'de işkence görürken bu ülkenin ülkücüleri Mamak'ta tutuklanmışken, işkence görmüşken, Tayyip Erdoğan İETT'de futbol oynuyordu” diyen İnce, “82 referandumuna ne oy verdiğini hala düzgün bir şekilde çıkıp açıklayamadı. Çünkü onlar biat kültüründen geldikleri için zaten başlı başına hareket etmiyorlardı. Cemaat lideri ne derse ona uyuyorlardı. Şimdi bizden istenen şudur: Vatandaştan biat, kurumlardan itaat, vatanseverliğimizden feragat etmemizi istiyorlar” dedi.

BATUM: ‘AKP'LİLERİN YÜZDE 50'Sİ GERÇEĞİ BİLSE 'HAYIR' OYU VERİR’
CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Süheyl Batum da konuşmasında, “Emin olun, AKP'lilerin en azından yüzde 50'si, bu Anayasada getirilmek istenilen birileri doğru dürüst anlatsaydı onlara, yüzde 50'si de bu anayasa değişikliğine ‘hayır’ oyu verirdi. Çünkü onların da aileleri, onların da anne ve babaları, onların da dedeleri, nineleri sizlerinki gibi vatanın kurtarılması için mücadele etti. Ya Atatürk Cumhuriyeti devam edecek, ya da birilerinin 1980'li yıllarda, özellikle 90'dan sonra bize özellikle empoze etmek istedikleri gibi, adına ılımlı İslam mı dersiniz? BOP mu dersiniz? Ne derseniz deyin. Yeni bir düzen gelecek. Oylayacağımız bu” diye konuştu.

Yorumlar

Tüm yorumlar »
Adınız soyadınız:

Gönder
Vazgeç ya da

Yükleniyor...
Anonymous'tan İsrail'e tehdit Papa bir yıl içinde öldürülecek Özkök'ten Taraf'a: Beni 25 yıldır dinliyorlar Aziz Yıldırım bilgisayar istedi Baykal suç duyurusunda bulundu Ata Demirer: Beni mahkemeye verin rahatlayayım Schwarzeneger ve Stallone hastanede omuz omuza Türkiye 3 yılda çipli kimliğe kavuşuyor Nihat'tan Demirören'e icra Yeşim ve Hakan evleri ayırdı Ali Dürüst istifa etti Meteorolojiden kar yağışı uyarısı Arı soktu kadın oldu İstanbul'da patlama: 1 ölü - Video 34 bin kişiyle Kremlin kuşatması
Abdullah Gül'den ifade açıklaması 14:41
Abdullah Gül'den ifade açıklaması

Abdullah Gül: Yaşananlar talihsiz ve üzücü. Görevini yapan kurumlar suçlanırken dikkat edilmeli.

Akıllara durgunluk veren tecavüz skandalı 14:38
Akıllara durgunluk veren tecavüz skandalı

Öz kızına tecavüz etti, doğan bebeği dereye attı.

Bu kış neden bu kadar sert geçiyor 14:29
Bu kış neden bu kadar sert geçiyor

Avrupa’yı teslim alan soğuk havanın sorumlusu belli oldu.

Akşam Gazetesi'ne haciz 14:27
Akşam Gazetesi'ne haciz

Akşam çalışanları gazeteye gelen icra memurları ve polisler karşısında şaşkına döndü

Adana'da MİT operasyonu 14:12
Adana'da MİT operasyonu

Adana'da gerçekleştirilen MİT operasyonunda 1'i MİT görevlisi 5 kişi gözaltına alındı..

Financial Times'dan MİT yorumu 14:11
Financial Times'dan MİT yorumu

Financial Times, MİT'çilerin ifadeye çağrılmasını: "bir güç mücadelesi, gözler önüne serildi" şeklinde yorumladı.

Hangi maç hangi kanalda 13:58
Hangi maç hangi kanalda

Spor severler bu takvime mutlaka baksın.

Tolga Karel'den muhteşem ihanet - Galeri 12:04
Tolga Karel'den muhteşem ihanet - Galeri

Tolga Karel, hamile eşini aldatırken Süper Kulüp kameralarına yakalandı.

Yetenek Sizsiniz'de şaşırtan illüzyon - İzle 13:47
Yetenek Sizsiniz'de şaşırtan illüzyon - İzle

Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın'ın içinde yer aldığı illüzyon şovu, ekran başındakileri şaşırttı.

Kemal Burkay siyasete atılıyor 16:25
Kemal Burkay siyasete atılıyor

Kemal Burkay, hangi parti ile siyaset sahnesine çıkıyor?

AK Parti'den gelen itiraz Sırrı Süreyya'yı kızdırdı 14:58
AK Parti'den gelen itiraz Sırrı Süreyya'yı kızdırdı

BDP'li milletvekili Sırrı Süreyya Önder'i çileden çıkartan itiraz..

Dilara Gönder canlı yayında gülme krizine girdi 11:36
Dilara Gönder canlı yayında gülme krizine girdi

Gazete manşetlerini okuyan Dilara Gönder'in canlı yayındaki zor anları.

Hilal Cebeci'den bol frikikli oryantal - İzle 10:31
Hilal Cebeci'den bol frikikli oryantal - İzle

Hilal Cebeci'den transparan gecelikle oryantal.

Mehmet Günsür Muhteşem Yüzyıl'ı salladı - Video 11:57
Mehmet Günsür Muhteşem Yüzyıl'ı salladı - Video

Muhteşem Yüzyıl'da haftalardır beklenen Mehmet Günsür, Şehzade Mustafa rolü ile izleyicisinin karşısına çıktı.


31,530 kişi takip ediyor

Oyna kafanı dağıt!