CHP, HDP ve AK Partili heyet Kolombiya'ya gitti

DPI’ın Türkiye programı çerçevesinde bundan önce İrlanda, İngiltere, İskoçya, Güney Afrika ve Filipinler’e yaptığı karşılaştırmalı çalışma ziyaretleri serisinin devamı niteliğindeki Kolombiya ziyareti, Kolombiya hükümeti ev sahipliğinde gerçekleşiyor ve dünyanın farklı ülkelerindeki çatışma çözümü süreçlerini yerinde incelemek amacını taşıyor.

HEYETTE SİYASETÇİLER, AKİL İNSANLAR VE AKADEMİSYENLER VAR

Gezinin Türkiye delegasyonunda AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Adnan Boynukara, CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, HDP Milletvekili Mithat Sancar, Başbakan Başdanışmanı Yılmaz Ensaroğlu, Anayasa profesörü Sevtap Yokuş, Akil İnsanlar Heyeti üyelerinden avukat Kezban Hatemi, gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu ve ünlü aktör Kadir İnanır yer aldı.

CHP, HDP ve AK Partili heyet Kolombiya'ya gitti

BARIŞ ANLAŞMASINI İMZALAYACAK OLAN TARAFTARLA GÖRÜŞECEKLER

Bu isimlere DPI direktörü Kerim Yıldız, Programlar direktörü Eleanor Johnson ve Türkiye programı baş danışmanı Esra Elmas eşlik ediyor. Heyet bir hafta boyunca yakın günlerde barış anlaşması imzalaması beklenen taraflarla temaslarda bulunacak.

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da gerçekleşecek yuvarlak masa toplantılarıyla bir araya gelinecek isimler arasında Kolombiya devlet başkanı Juan Manuel Santos başta olmak üzere Kolombiya hükümeti yetkilileri ve ülkede çözüm için çalışan STK temsilcileri de yer alıyor.

FARC MİLİTANLARIYLA GÖRÜŞECEKLER

Heyet 21 Nisan Perşembe günü ise FARC militanlarıyla ile görüşmek üzere San Juan de Pasto’ya geçecek.