Kemal Kılıçdaroğlu sigara yasaklarını eleştirdi
AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında kameralar karşısına geçti.

Gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu, sigara yasaklarına da değindi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Sigara haramdır diyor VİDEO

"MİLLET O SİGARAYI İÇMEZSE"

"Sigara haramdır." sözlerine tepki gösteren CHP Lideri, Türkiye'nin başka derdinin mi olmadığını sordu.

Kılıçdaroğlu, "Bütün bunlar ortada dururken bunların uğraştığı iki temel konu var biliyorsunuz. 'Arabanızda sigara içmeyeceksiniz' diyor. Sana ne kardeşim ya? Araba benim sigara içerim veya içmem. İçmeyeceksin diyor. Alışveriş yaparken naylon poşet verirlerse para vereceksin ayrıca... Ya senin başka derdin yok mu arkadaş? Başka bir dert yok mu? Milletin mutfağında yangın var. Bunların yangına bulduğu çözüm bu. Şimdi tutturdular 'Sigara haramdır' diyor. Ya millet o sigarayı içmezse senin bütçendeki açık daha da artacak." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu sigara yasaklarını eleştirdi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

"Bunların kanundan anayasadan haberleri yok. Anayasa 'Çalışma hakkı' diyor. Devletin görevi bu.

ÜÇ GENÇTEN BİRİ İŞSİZ

İşsiz sayısı 8 milyonu aştı. Üç gençten biri işsiz. Bunlara kim iş verecek? Sosyal devlet yok, Saray devleti var.

TRUMP'IN MEKTUBUNU NASIL HAZMETTİLER

Trump'ın mektubunu nasıl hazmettiler? nasıl içlerine sindirdiler? Aşağılanan bir toplum, ülke ve insanlar var.

Kemal Kılıçdaroğlu sigara yasaklarını eleştirdi

"MHP'NİN DÜŞTÜĞÜ ŞU HALİ GÖRÜYOR MUSUNUZ"

Özellikle MHP'li ülkücü kardeşlerime seslenmek istiyorum. Siz hemen hemen her konuşmanızda Türk milletinin haysiyetinden, şerefinden söz edersiniz. MHP'nin düştüğü şu hali görüyor musunuz? Hangi şeref? Türkiye'nin itibarı yerlede sürünüyor. Olmadık eleştiriler, hakaretler geliyor. Sizin yöneticileriniz de bu hakaretleri yapanlara karşı sessiz duruyor. Milliyetçiliği o değil, biz yapıyoruz. Devrimcilikse devrimciliği de biz yapıyoruz. Halkçılık, Cumhuriyetçilik, demokrasi onları da biz yapıyoruz.

"BELGELERİYLE ORTAYA ÇIKTI"

4 Temmuz 2003'te, Süleymaniye'de bizim askerin başına çuval geçirdiler. 11 askerimizin başına çuval geçirdiler. Ters kelepçe yaptılar ve götürdüler. Benim askerime, Türk askerine. Gazetelerde de yer aldı ama bunu da gizlediler. O dönem medya özgürdü ve yazdı. Belgeleriyle birlikte ortaya çıkarıldı. Tepki vermesi gereken kişi ben değilim, vatandaş da değil.

Kemal Kılıçdaroğlu sigara yasaklarını eleştirdi

"BENİM CUMHURBAŞKANIM DEĞİL"

Anayasa 104, Cumhurbaşkanı devlet başkanı sıfatıyla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliğini temsil eder. Ben kabul etmiyorum. Cumhurbaşkanı olur, ama bu Cumhurbaşkanı değil. Asla Cumhurbaşkanı değil. Benim de Cumhurbaşkanım değil. Bu ülkeyi vatanı ve bayrağını sevenlerin Cumhurbaşkanı değil. Ha gider Amerika'ya onu bilmem.

"DİYEMİYORSUN..."

Mal varlığı orada onu da bilmem. Mal varlığı üzerinden tehdit ediliyor. Çıkıp desene ya 'Benim mal varlığım açıktır. Bunu beyan ettim. Dünyada bana ve aileme ait bir yerde mal varlığı bulamazsınız.' desene. Diyemiyorsun sen bunu." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu sigara yasaklarını eleştirdi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)