CHP'den Bakan Şahin'e istifa çağrısı

CHP'den Bakan Şahin'e istifa çağrısı

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i istifaya davet etti.

CHP Sözcüsü Güler, Bakan Şahin'in Uludere olayıyla ilgili sözleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Güler, "Uludere'de yaşamını yitiren 34 vatandaşımızı dolap beygirine benzeten, onları 'PKK'nın figüranı' ilan eden ve 'ölmeselerdi de yargılanacaklardı' diyen bir kişinin, bırakalım bakanlığı, insani duyguları olan biri olduğunu bile söyleyemeyiz. Hükümet, ülkemizin sınırlarını korumaktan acizdir.

Gençlerimize istihdam olanağı sağlama görevinin kendisinin asli görevi olduğunu unutmuştur" dedi. Hükümet eliyle çaresizliğe teslim edilmiş insanların kaçakçılık yapmalarına göz yumanın yine hükümetin kendisi olduğunu ifade eden Güler şunları kaydetti:

"Hükümet, kaçakçılığın işbirlikçisi durumuna düşmüştür. Bütün ihmallerin üzerine, vatandaşlarımız yine hükümet eliyle yaşamdan koparılıp alınmıştır. Bütün bu gerçekler karşısında, 'Biz Uludere'de yaşamını yitiren 34 kişiyle ilgili olarak yapacağımız her şeyi yaptık' diyen birine, ülkemizin ve insanımızın güvenliği teslim edilemez.

Bu nedenle İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ya istifa etme erdemini göstermeli veya görevinden alınmalıdır. Bu istifa veya görevden el çektirme siyasi iktidara da sorumluluğunu hatırlatmalıdır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki, AK Parti'nin zihniyeti, Başbakan'ın ve Bakanlarının olaylara yaklaşımı hem insan ve demokrasi odaklı değildir, hem de sorunları çözücü değil, derinleştiricidir. AK Parti anlayışı Türkiye'ye de, insanımıza da yakışmamaktadır ve bu zihniyetin hesabı demokratik yollardan mutlaka sorulacaktır."