CHP'den başörtüsü tepkisi

CHP'den başörtüsü tepkisi

Başbakan Yardımcısı Arınç’ın açıkladığı kılık-kıyafet yönetmeliğindeki değişiklikle ilgili Altay,” Bu yönetmelik değişikliği ile kaldırılan ‘başı açık’ ifadesi, Bülent Arınç’ın ifade ettiği yönetmelik kapsamında bir değişiklik ise, okul öncesini de kapsar, ilkokulu da kapsar, ortaokulu da kapsar, liseyi de kapsar. Yapılan değişikliğin Milli Eğitim Okulları’na bağlı öğrencilerin Kılık-kıyafet Yönetmeliği ile ilgili olduğunu öngörüyoruz” diye konuştu.

''KIZLARIN BAŞINI ÖRTECEĞİNİZE YÜZÜNÜZÜ ÖRTÜN UTANIN''

Altay şunları kaydetti: “Siz kızların başını örteceğinize, yüzünüzü örtün, utanın. Demokrasi başörtüsünden ibarettir. Kızlar başörtüsü takabiliyorsa, demokrasi vardır. Gösteri hakkını kullanmayan, herhangi bir silahı dahi olmayan taraftar grubu darbeye teşebbüsle suçlandığı ülkemizde iler demokrasi dedikleri sadece ve sadece baş örtüsünden ibarettir. Hükümetin bu hamlesi Suruç’tan görünen IŞİD bayrağını örtmeye yetmeyecektir. Hükümetin bu adımı yolsuzlukları ve yoksulluğu örtmeye yetmeyecektir. Bu örtü Soma’daki kazaları, asansör kazalarını, Bakanların saatlerini, para kutularını, para sayma makinelerini örtmez. Sınıra dikilen IŞİD bayrağını ortadan kaldırmaz.”

BU KONUYA ÇOCUĞUN ÜSTÜN YARARI BAKIMINDAN BAKIYORUZ

Altay, konunun sadece özgürlükler açısından bakılamayacağını iddia ederek şunları kaydetti: “Cumhuriyet Halk Partisi 18 yaşını doldurmuş herkesin, her alanda, istediği gibi giyinmesine, kuşanmasına, istediği örtüyü kullanmasına hiçbir itirazımız olmadı. Bu konuya çocuğun üstün yararı bakımından bakıyoruz. 18 yaşın altındaki bir çocuk, ‘matematik dersi görmek istemiyorum’ derse hükümet şunu diyebilecek mi; ‘evet, bu çocuk matematik dersi görmesin.’ Böyle bir şey olabilir mi?

''BUNU KABUL EDEMEYİZ''

Hükümetin bu konuya yaklaşımı tamamen ideolojik bir yaklaşımdır ve bunu biz kabul edemeyiz. Eğitim açısından, genç kuşakların geleceği açısından Türkiye’deki okulların olumlu, ılımlı iklimini muhafazası açısından doğru bulmuyoruz. Türban, hükümetin her başının ağrıdığında alabileceği bir aspirin değildir.”

''BUNU PEDAGOJİK GÖRMÜYORUZ''

Yönetmelik iptaliyle ilgili olarak, konunun tartışılacağını ifade eden Altay velilerin konuyla ilgili olarak itiraz edebileceğini kaydederek “Bunu pedagojik görmüyoruz, çocuğun kendi karar vereceği konu olarak görmüyoruz. Ailelerin, ailelerin yatkın çevrelerinin, ailelerin siyasi çevreleri ile siyasallaşacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Engin Altay iç tüzüğü fırlattı haberi

CHP'den başörtüsü tepkisi